SIRIS.nl

Langere wachttijden bij BSOB door enorme drukte

Onlangs heeft u de belastingaanslagen van de BSOB ontvangen. Het is momenteel heel erg druk bij BSOB.

BSOB kan daarom niet aan de belofte voldoen binnen vijf dagen terug te bellen bij vragen over de WOZ-waarde. Gezien de flinke stijging van de woningprijzen op waardepeildatum 1 januari 2022 zijn veel WOZ-waarden enorm gestegen. Dit heeft erg veel (telefonische) reacties opgeleverd.

BSOB vindt het erg belangrijk alle reacties vakkundig te beantwoorden en wil uw WOZ-waarde goed controleren. Hoewel ze zelfs in de avonduren en weekenden druk zijn met het beantwoorden van alle reacties, gaat het BSOB niet lukken om iedereen binnen vijf dagen te woord te staan. Het kan dus zijn dat u een paar dagen langer moet wachten. BSOB vindt dit erg vervelend en biedt hun welgemeende excuses aan.

Bezwaartermijn

U hoeft zich geen zorgen te maken over de bezwaartermijn. U heeft nog altijd zes weken de tijd om formeel bezwaar bij BSOB te maken nadat u van een (telefonische) reactie heeft gekregen. Dit betekent dus dat het nog niet nodig is om een formeel bezwaarschrift in te dienen om de bezwaartermijn veilig te stellen. Deze termijn begint pas te lopen, nadat u bericht heeft gehad van de taxateur van BSOB.

Bezwaar reeds ingediend

Heeft u al zelf via het digitaal bezwaarformulier of via een gemachtigde een formeel bezwaar ingediend, dan neemt BSOB uw schriftelijke bezwaar in behandeling. BSOB belt u dan niet terug, maar dan ontvangt u voor het einde van het jaar een beslissing op bezwaar. Dat kan dus even op zich laten wachten.