Onnodig verlies NWC tegen concurrent Wilhelmina Boys

NWC (Asten) heeft de belangrijke kraker tegen naaste concurrent Wilhelmina Boys met 3-2 verloren.

Op sportpark Naastenbest leidden persoonlijke fouten en een arbiter die in het nadeel van NWC floot de onnodige verliespartij in, waardoor de Astenaren een plaats zakken op de ranglijst.

NWC startte aanvankelijk slecht in Best, want binnen enkele minuten kreeg Wilhelmina Boys achter elkaar twee opgelegde kansen. De voorwaartsen kregen de bal er tweemaal niet in, waarna de thuisploeg de deksel op de neus kreeg. Jeroen van Deursen had een uitstekende versnelling in huis en zag in zijn ooghoek Douwe Hurkmans vrijstaan. De jonge middenvelder tikte binnen en zette zijn team op 0-1.

Wilhelmina Boys maakte in defensief opzicht een kwetsbare indruk en enkele keren kwam NWC er combinerend doorheen. Jeroen van Deursen had een strafschop verdiend toen hij bij de achterlijn werd getackeld, maar scheidsrechter Schuurmans wuifde het protest weg. NWC had het duel behoorlijk onder controle, maar hoopte op een grotere marge bij rust.

Na de pauze kwam Wilhelmina Boys binnen vijf minuten vrijwel uit het niets op 1-1. Een afstandspoging van Mark de Wit werd NWC-doelman Stefan Vaas te machtig, daar waar de sluitpost redding had moeten brengen. Na de gelijkmaker brak een minder sterke periode aan voor NWC, dat telkens op elke plek op het veld een stapje te laat kwam en de gastheren te veel liet voetballen. Wilhelmina Boys werd dreigender en sloeg in de counter hard toe. Een hoge bal van achteruit vloog over de verkeerd timende Ruud Leenen heen, waarna De Wit er als een haas vandoor ging. Hij passeerde ook nog Leon van den Bosch en schoot de 2-1 tegen de netten. NWC werd vooral gevaarlijk via de bedrijvige Jeroen van Deursen, die vele goede acties in huis had en tot tweemaal toe heel dicht bij een treffer was. Zijn eerste inzet werd ternauwernood gepareerd door goalie Tom Molenberg en bij zijn tweede solo werkte Lars Kuys de bal van de lijn nadat Van Deursen de keeper had omspeeld. Bij de derde actie had Van Deursen meer geluk. Hij passeerde enkele verdedigers, legde de bal panklaar neer voor Tom van Bussel en de verdediger werkte af: 2-2.

Arbiter Schuurmans liet veel toe in deze degradatiekraker en dat kwam de amusementswaarde ten goede, maar de leidsman drukte ook een negatieve stempel op de wedstrijd. Wilhelmina Boys kreeg kort achter elkaar twee strafschoppen waarvan de eerste terecht was, maar de tweede zeer discutabel. Doelman Vaas had een uitstekend antwoord op de eerste penalty die genomen werd door aanvoerder Bart Meeske (na vasthouden van Van den Bosch), maar de tweede werd feilloos binnengeschoten door routinier Maron Heersmink: 3-2. Hier bestrafte Schuurmans een klaarblijkelijke overtreding van Van Bussel. Het zat derhalve compleet tegen aan NWC-zijde. De Astenaren persten er nog wel een slotoffensief uit, maar onder meer het inbrengen van extra spits Daan Hendrix en de mee opgekomen Van Bussel leverden niet meer de goal op die NWC wel had verdiend.

De nederlaag was een feit en die is hard aangekomen aan in het Astense kamp, in de wetenschap dat er meer te halen viel in Best. Zondag 25 februari speelt NWC de zware thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat EFC uit Eersel.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Jowie van Heugten (31’ Merijn van Brussel), Teun van Erp, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (78’ Daan Hendrix), Martijn Henst, Ralf van Oosterhout en Jeroen van Deursen.

 


Trefwoorden: wilhelmina boys nwc nwc asten
Geplaatst

zondag 18 februari 2018 | 20.54 uur

Laatst gewijzigd

maandag 19 februari 2018 | 12.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub