Gedisciplineerd NWC stunt tegen hoogvlieger EFC

NWC uit Asten heeft op het fonkelnieuwe kunstgrasveld op sportpark 't Root een uitstekende teamprestatie geleverd door nummer twee EFC te verslaan.

De onverzettelijke ploeg van trainer Roel Nabuurs won dankzij twee treffers van Teun van Erp met 2-0 van de Eerselse opponent.

NWC bestreed de titelkandidaat uit Eersel tactisch sterk door zeer compact en gedisciplineerd voor de dag te komen. De oranjehemden gaven EFC de bal en probeerden gevaarlijk te worden op de juiste momenten. De eerste kansen waren weliswaar voor de bezoekers. Spits Max van Limpt had het eerste wapenfeit in huis, maar zijn listige inzet belandde op de paal. Even later werkte hij de bal uit kansrijke positie over het doel van NWC-keeper Stefan Vaas. Namens NWC werd Teun van Erp gevaarlijk. Hij had de bal voor het inschieten na een fraaie individuele actie van Jeroen van Deursen, maar de poging ging over. Scheidsrechter Van Zuilichem had de aanval echter al afgefloten omdat de bal over de achterlijn was geweest. NWC verdedigde geconcentreerd en zag enkele keren de kans schoon om er gevaarlijk uit te komen. Aanvoerder Martijn Henst zag zes minuten voor rust Van Erp zich vogelvrij aan de rechterkant aanbieden. De rechterflankspeler twijfelde geen moment en haalde met volle overtuiging uit. Zijn droge knal vloog richting de verre hoek en EFC-goalie Koen Wouters had daarop geen antwoord: 1-0. Die voorsprong kwam in de ietwat gezapige eerste helft niet meer in gevaar voor de gastheren.

Na rust had EFC opnieuw het meeste balbezit. NWC werd onder druk gezet, maar capituleerde niet. EFC kreeg enkele halve kansen, maar speelde verder een moeizame wedstrijd. De Astenaren maakten het de roodhemden uiterst moeilijk en kregen via Van Deursen een prima mogelijkheid op de 2-0. De snelle spits werd gelanceerd door Ralf van Oosterhout, maar het schot was vervolgens niet gericht genoeg. De frustraties aan Eerselse kant namen steeds meer toe en Jesse van Gerwen ging ruim tien minuten voor tijd over de schreef. De offensieve middenvelder kreeg in de 73e minuut al geel en kon niet lang daarna alweer inrukken. Na een spijkerharde charge op Douwe Hurkmans kreeg hij zijn tweede gele kaart van de prima arbiter uit Reusel. NWC rook bloed en binnen een minuut lag de 2-0 in het netje. Opnieuw was het Van Erp die het vizier op scherp had staan. Zijn harde schot vloog buiten bereik van Wouters binnen (2-0) en het Astense feest was compleet. De thuisploeg had de winst binnen, maar bleef tot de laatste snik knokken om de drie punten niet meer in gevaar te laten komen. Dat lukte, want het gedesillusioneerde EFC kon geen vuist meer maken. Dus boekte de formatie van Nabuurs een uiterst knappe zege op een tegenstander die vooral dankzij NWC geen moment in de wedstrijd kon komen.

NWC kan dankzij deze heldhaftige driepunter met vertrouwen uitkijken naar de volgende wedstrijd op zondag 4 maart  in Sevenum tegen Sparta '18.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Ralf van Oosterhout, Teun van Erp (86' Merijn van Brussel), Mark Bosch, Douwe Hurkmans (82' Sander van den Eijnde), Martijn Henst, Menno Janssen en Jeroen van Deursen.

 


Trefwoorden: nwc nwc asten efc teun van erp
Geplaatst

maandag 26 februari 2018 | 12.20 uur

Laatst gewijzigd

maandag 26 februari 2018 | 12.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub