SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 3 en zondag 4 maart het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Fenna on Ice:

Op donderdag 1 maart kon er geschaatst worden op het Starven in Lierop. De kleine Fenna maakte haar eerste stapjes op het ijs. Zij dacht dat ze gingen zwemmen.

Schaatsbaan op sportpark De Plagge:

Op woensdag 28 februari ging op sportpark De Plagge in Someren-Heide de schaatsbaan open. Stefan van de Tillaar vertelt waarom het in de Hei wel gelukt is.

Kinderen ondervragen burgemeester:

Op maandag 26 februari ging op basisschool De Ranonkel in Someren het thema ‘Someren’ van start. De kinderen spraken in de theaterzaal met de burgemeester van Someren, Dilia Blok. Zij stelde zich voorstel en gaf antwoord op de ontwapenende vragen van de kinderen.

Asten Nu - Belastingsamenwerking Oost-Brabant:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de belastingen in de gemeente Asten. Belastingsamenwerking Oost-Brabant gaat namens de gemeente Asten de lokale belastingen heffen en invorderen en de hoogte van de WOZ-waarden vaststellen voor alle onroerende zaken. Wethouder van financiën Jac van Bussel vertelt daar meer over.

Zendtijd voor politieke partijen - PvdA Someren:

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de zendtijd voor politieke partijen - PvdA Someren.

Het programma deel 2:

Jorrit Lemmen voorleeskampioen van Someren:

Op dinsdag 27 februari vond in De Ruchte in Someren de voorleeswedstrijd voor de basisscholen plaats. Acht schoolwinnaars lazen elk een zelfgekozen fragment voor. Jorrit Lemmen van De Ranonkel won.

Emilie Goossens voorleeskampioen van Asten:

In De Klepel in Asten vond op dinsdag 27 februari de voorleeswedstrijd voor de basisscholen plaats. Acht schoolwinnaars lazen elk een zelfgekozen fragment voor. Emilie Goossens van de Bonifatiusschool won. 

Laatste gemeenteraadsvergadering in huidige samenstelling:

De gemeenteraad van Someren kwam op donderdag 22 februari voor het laatst in de huidige samenstelling bijeen. Na de verkiezingen zien we heel andere gemeenteraad. 

Bomen Kerkendijk-Noord gerooid:

In het kader van het project ‘Reconstructie Kerkendijk-Noord’ wordt tot en met vrijdag 2 maart een aantal bomen langs de Kerkendijk gekapt. De rooiwerkzaamheden vinden plaats langs het noordelijk gedeelte van de Kerkendijk, gelegen tussen de rotonde Loovebaan en de kom Someren-Heide.

Gemeentenieuws - Belastingsamenwerking Oost-Brabant:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de belastingen in de gemeente Someren. Die worden vanaf 1 januari door Belastingsamenwerking Oost-Brabant uitgevoerd. Wethouder van financiën Gonnie van Bussel en de directeur van de BSOB Marieke Vrisou van Eck vertellen wat er gaan veranderen.

Zendtijd voor politieke partijen - PvdA Someren:

Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de zendtijd voor politieke partijen - PvdA Someren.