Open dag St. Anna Zorggroep

Op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 15.30 uur is iedereen welkom in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop om een kijkje te nemen achter de schermen van de St. Anna Zorggroep, waar zowel het St. Anna Ziekenhuis, TopSupport als Ananz zich presenteren.

Het is een zeer gevarieerd programma voor jong en oud, met wederom enkele interessante lezingen. Nieuw dit jaar is Anna’s Vragenuurtje. Tijdens speeddates kunnen bezoekers vragen stellen aan enkele specialisten: van orthopeed en vaatspecialist tot diëtist en specialist ouderzorg. De toegang tot de open dag is gratis.

Bezoekers kunnen hun cholesterol of bloedsuiker laten bepalen. Kom meer te weten over de verschillende behandelingen van slijtage aan heup of knie. Een operatie is lang niet altijd nodig. Kom kennismaken met het nieuwe Liesbreuk Centrum Zuid en ontdek hoe een kijkoperatie in de buikholte eruit ziet. Last van etalagebenen? Ga in gesprek met onze vaatspecialist. Hoe ziet botontkalking eruit? Wat verandert er in het bewegingspatroon als je ouder wordt? Kom alles te weten of zwangerschap en bevallen in het Anna of fiets een smoothie bij elkaar voor het goede doel. Dat en nog veel meer … 

Anna’s Loket voor Ouderen wordt tijdens de open dag om 12.30 uur feestelijk geopend door burgemeester Link van de gemeente Geldrop-Mierlo. Bij dit loket kunt u bij verschillende specialisten in de ouderenzorg terecht met al uw vragen over ouder worden.

De kinderen kunnen dit jaar een afdruk van hun voet laten maken of ervaren hoe het voelt om benauwd te zijn. De poppendokter onderzoekt graag de meegenomen pop of knuffel en er is weer een leuke speurtocht door het ziekenhuis. Ook kunnen ze zich weer prachtig laten schminken of testen hoe groot hun sprongkracht is. PSV mascotte Phoxy is natuurlijk ook weer de gehele dag van de partij.

Bezoekers kunnen dit jaar weer gratis enkele lezingen bijwonen. Om 12.00 uur geeft Hans van Kuijk, sportarts bij TopSupport een lezing over ‘Leefstijl als medicijn’. Om 13.00 uur kun je ontdekken hoe je het herstellende vermogen van je lichaam kunt gebruiken bij nekklachten tijdens de lezing van pijnspecialist Bart Liebrand. Om 14.00 uur sluit Dr. Arno Oomen, chirurg in het Anna Ziekenhuis de rij. Hij geeft de bezoeker inzicht wat er allemaal mogelijk is bij problemen rond het zitvlak, want dat is vaak eenvoudiger dan men denkt.

Het volledige programma van de Open Dag is te vinden op www.st-anna.nl/opendag.

 

 


Trefwoorden: st anna zorggroep st anna ziekenhuis
Geplaatst

maandag 05 maart 2018 | 11.56 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 maart 2018 | 12.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub