Terechte puntendeling tussen NWC en FC Eindhoven AV

NWC uit Asten heeft aan het treffen met FC Eindhoven AV een verdiend punt overgehouden.

Op sportpark 't Root eindigde de wedstrijd in 1-1, een gelijkspel dat gezien de verhoudingen terecht was.

Eerder dit seizoen leed een fantasieloos NWC een 1-0-nederlaag in het Jan Louwers Stadion, maar nu sprokkelde het team van Roel Nabuurs weer een puntje. De eerste helft in Asten was niet hoogstaand. FC Eindhoven AV had wel meer balbezit, maar NWC kon goed stand houden. In de 35e minuut kreeg NWC de eerste mogelijkheid na een mooi opgezette aanval. Jeroen van Deursen ging goed door over de linkerkant en kwam oog in oog te staan met doelman Tom Muyters. De spits schoot hard op doel, maar tot teleurstelling van de NWC-supporters belandde de bal op de kruising. In minuut veertig kreeg Van Deursen een gele kaart en was daarmee gewaarschuwd door de prima leidende scheidsrechter Geertsen. Al met al was de eerste helft gezapig en de ruststand was dan ook zoals het begon: 0-0.

De tweede helft begonnen beide teams feller aan de wedstrijd, maar tot echte kansen kwamen NWC en de Eindhovenaren niet. In minuut 65 werd de goed spelende Carsley Mathilda van de gasten vervangen door Richard Looijmans, terwijl bij NWC een minuutje later de moegestreden Douwe Hurkmans vervangen werd door Merijn van Brussel. Er kwam wat meer voetbal op het middenveld bij NWC, maar toch was het FC Eindhoven dat in de 68e minuut op voorsprong kwam. Ruud Leenen raakte de bal kwijt aan een Eindhovense aanvaller die vervolgens recht op het doel van NWC afging. Hij scoorde beheerst, maar tot grote verbazing van iedereen die FC Eindhoven een warm hart toedraagt werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. NWC kwam goed weg.

Na 73 minuten ging Jeroen van Deursen er vandoor via de rechterkant. Hij speelde zich knap vrij en kwam oog in oog te staan met Muyters, maar schoot net voorlangs. Negen minuten later kwam FC Eindhoven door invaller Looijmans op een 0-1 voorsprong, wat een fikse tegenvaller was voor de oranjehemden. De ingevallen routinier wurmde zich door de Astense verdediging heen en scoorde via een stiftbal die achter goalie Stefan Vaas belandde. NWC moest nu alles uit de kast halen om een nederlaag te voorkomen en dat lukte. Enkele minuten voor tijd kreeg NWC loon naar werken. Tom van Bussel speelde zich knap vrij en ging recht op het doel af. Hij maakte een prachtig doelpunt en trok de stand dus weer gelijk. Uiteindelijk mochten beide teams hier mee tevreden zijn. Het venijn zat duidelijk in de staart. Zondag 18 maart spelen de mannen van Nabuurs uit tegen het Veldhovense Marvilde.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Mark Bosch, Douwe Hurkmans (66' Merijn van Brussel), Martijn Henst, Menno Janssen en Jeroen van Deursen.