SIRIS.nl

Peelland Interventie Team controleert drie panden in Asten

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft op dinsdag 13 maart een controleactie gehouden in de gemeente Asten.

Bezocht werden drie panden waarvan één in het buitengebied. Bij deze controle waren de volgende organisaties: politie, Senzer, AVIM, NVWA, VRBZO en de gemeente Asten.

Bij het pand in het buitengebied stonden illegale bouwwerken en een schuur die dienst deed als opslag. Deze schuur was constructief zeer slecht en stond op instorten. Dit object is vanwege de gevaar op last van de gemeente per direct gesloten. Bij het bedrijf werden verschillende milieuovertredingen geconstateerd (mest werd niet deugdelijk opgeslagen en op het perceel werd gebroken asbest aangetroffen). Daarnaast was het perceel sterk vervuild. De betreffende eigenaren worden aangeschreven om de overtredingen te beëindigen. Er wordt met hen, voor de wijze waarop, een plan van aanpak gemaakt. Verder onderzoekt het Waterschap nog of er meststoffen in het afvalwater en oppervlaktewater zijn gekomen. De (NVWA) constateerde dat het dierenwelzijn niet op orde was. De eigenaren zijn gemaand om deze op orde te brengen. Op zeer korte termijn wordt bekeken of de overtredingen ongedaan zijn gemaakt. Daarnaast wordt bekeken of aan de mestwetgeving wordt voldaan.

Op één van de bezochte adressen was een persoon woonachtig die daar niet stond ingeschreven. Er werd onderzoek gedaan naar het verblijf van vreemdeling die mogelijk illegaal werkt in Nederland. Verder onderzoek volgt nog.
Vermoedens bestaan dat het pand wordt onderverhuurd. Het geconstateerde gebruik is mogelijk in strijd met het bestemmingsplan en er werd niet voldaan aan de brandveiligheid. Verder constateerde het PIT dat er een bedrijf op het adres stond ingeschreven wat niet op het adres is gevestigd en mogelijk ook geen relatie heeft met het adres. Deze gegevens worden gedeeld met de Belastingdienst.

Bij het andere bezochte pand is mogelijk sprake van adresfraude. Op het adres waren personen woonachtig die daar niet stonden ingeschreven. Ook stonden er personen ingeschreven die daar feitelijk niet woonachtig waren. Verder is het gebruik van het pand mogelijk strijdig met het bestemmingsplan en voldoet niet aan brandveiligheidseisen. Een mogelijk signaal van prostitutie wordt nader onderzocht. Ook op dit adres stonden bedrijven ingeschreven die mogelijk geen relatie hebben met het adres. Deze gegevens worden gedeeld met de Belastingdienst.