SIRIS.nl

Tim Klessens uit Someren nationaal kampioen metselen

Van 15 tot en met 17 maart vond in Hengelo de nationale finale van Skills Heroes (MBO) plaats.

Tim Klessens uit Someren vertegenwoordigde BouwInfraMensen Mierlo en ROC ter Aa bij het metselen. Hij behaalde daarin een gouden medaille. Eerder won Tim al zilver bij de Skills Talents (VMBO) in 2015 en goud bij de Skills Heroes (MBO) in 2017.

Als nationaal kampioen mocht Tim vorig jaar naar de World Skills in Abu Dhabi. Hij werd vijfde van de wereld en kreeg een ‘medal of excellence’ voor zijn bovengemiddelde prestatie.

Kevin van de Kerkhof werd zesde bij het onderdeel schilderen tijdens de Skills Heroes in Hengelo. Eerder won het koppel Ruud Persoons en Rick van Kol uit Someren brons bij het onderdeel straatmaken in Breda.

Toon Hesius gaat op maandag 19 maart de strijd aan met Belgische collega’s in Brussel om voldoende punten te behalen voor het NK tegelzetten.

Tijdens de finales van het NK Skills Heroes heeft ook Astenaar Luuk Isbouts goud behaald en wel op het onderdeel ICT-beheer.

Niek van de Vondervoort, ook uit Asten, werd zesde in het vakgebied webdesign.

Beiden zitten op het ROC Ter AA in Helmond.

Skills Heroes zijn mbo-beroepenwedstrijden in vakgebieden variërend van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt. Ruim 10.000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Uiteindelijk bereikten 650 van hen de finales.