Het Alzheimer Café Peelland bestaat begin april precies één jaar. Reden om op dinsdag 3 april groots uit te pakken.

Te gast is Francien van de Ven, referentiepersoon dementie, om te spreken over vrijheid en veiligheid bij dementie. Daarnaast wordt de muziek deze avond verzorgd door Pro et Contra. Zij spelen voor de bijeenkomst en sluiten af met hun lied én het vaste slotlied van het Alzheimer Café Peelland: Schuil maar bij mij.

Bij dementie kunnen vrijheid en veiligheid onder druk komen te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg. Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden?

Francien van de Ven schets deze avond aan de hand van korte filmpjes praktijkvoorbeelden en mogelijke oplossingen: wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Wat als iemand zich niet meer wil laten verzorgen of de hele nacht onrustig is? Naast de uitleg en de fragmenten gaat zij graag met gasten van het Alzheimer Café Peelland in gesprek over dit onderwerp.

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in centrum De Beiaard.

De Beiaard is gelegen aan de Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten, een zijstraat van de Lienderweg.

Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via de e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.


Trefwoorden: de beiaard alzheimer cafe peelland
Geplaatst

dinsdag 27 maart 2018 | 15.07 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 04 april 2018 | 06.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub