Someren/NWC wint van Schijf

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week door de sneeuw, konden de vrouwen van Someren/NWC op zondag 25 maart weer voetballen.

De uitwedstrijd tegen Schijf leverde een nipte overwinning (0-1) op door een penalty.

Schijf speelde op sportpark De Potacker defensief. Het spel speelde zich dan ook af op de helft van Schijf. In de eerste helft vielen er, ondanks de vele kansen en balbezit voor Someren/NWC, geen doelpunten.

In de tweede helft was het dan ook noodzaak om zo snel mogelijk de openingstreffer te maken en de wedstrijd in de hand te houden.

Someren/NWC begon de eerste twintig minuten weer met veel balbezit en kansen. Trainer Ivo Veltop besloot om Yvonne Swinkels en Kim Bankers in het spel te brengen en dit zorgde voor een frisse wind in het team. Het voetbal van Someren/NWC werd dynamischer en het tempo ging omhoog. In de 67e minuut mocht Marjolein Soetens ver opkomen en schoot de bal het 16-meter gebied in. Daar stond Yvonne Swinkels op de goede plek en zij wist de bal over de keeper te koppen.

Ruim tien minuten later wist Laurie van Gennip, na een mooie actie vanaf de linkerflank, Romy Kuepers te bereiken, die op haar beurt de bal bij Kim Bankers afleverde. Kim tikte de bal binnen; 2-0, tevens de einduitslag.

Verslag: Iris van Stiphout.