SIRIS-tv zendt op zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Nieuwe coalitie in Someren:

De nieuwe coalitie in Someren bestaat uit de Gemeenschapslijst, Zùmmers Belang CDA, PvdA en Lijst Someren-Heide. De VVD staat, ondanks de winst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van twee naar drie zetels, buitenspel. Na de bekendmaking van de coalitie door informateur Peter Willekens vroeg SIRIS-tv om een reactie van Guido Schoolmeesters (Gemeenschapslijst), Louis Swinkels (Zùmmers Belang CDA), Theo Maas (PvdA), Marco Stolwijk (Lijst Someren-Heide) en Jules Klessens van Wij zijn Someren-VVD.

Toon Hesius nationaal kampioen tegelzetten:

Tijdens de Skills Heroes wedstrijden is Toon Hesius uit Lierop nationaal kampioen tegelzetten geworden. Toon Hesius moest voor deze Nederlandse kampioenschappen wel naar België.

Het programma deel 2:

Installatie nieuwe gemeenteraad Someren:

De gemeenteraad van Someren vergaderde op donderdag 29 maart in het gemeentehuis. Op de agenda stond de beëdiging van de leden van de nieuwe gemeenteraad.

Installatie nieuwe gemeenteraad Asten:

De gemeenteraad van Asten vergaderde op donderdag 29 maart in het gemeentehuis. Op de agenda stond de installatie van de gemeenteraadsleden.

Gestolen Alpaca in Asten:

In de nacht van zondag 25 op maandag 26 maart is er een zwart Alpaca-veulen van zes maanden oud gestolen uit een wei aan het einde van de Polderweg in Asten. Het gaas was doorgeknipt en het veulen was verdwenen.

Open Dag De Ruchte:

Op zondag 25 maart openden alle organisaties, die kantoor houden in De Ruchte in Someren, hun deuren voor het publiek.|Die organisaties zijn de lokale media-instelling SIRIS, Onis Welzijn, LEV Groep, KBO Someren-Dorp, De Peelpioniers, EHBO Someren en Buurtzorg. Zo'n driehonderd bezoekers kwamen via een speciale ontdekkingsroute een kijkje nemen achter de schermen van deze organisaties.

Onderwijsproject Globaland op het Varendonck College:

De brugklassen van het Varendonck College in Asten namen op maandag 26 en dinsdag 27 maart deel aan het tweedaagse Globaland- project, een spannend simulatiespel over de maatschappij en de wereld. Het project stond in het teken van de virtuele wereld die Globaland heet.

De Passie in Lierop:

Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 maart werd in de Koepelkerk in Lierop de Passie uitgevoerd. Ruim duizend bezoekers genoten van deze Passie.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 31 maart 2018 | 10.26 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 06 april 2018 | 08.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub