Someren speelde tegen Marvilde een goede eerste helft, waarin het tweemaal wist te scoren via Justin Hoeben en Luc Bouwmans.

Na rust liet Someren de tegenstander wat meer komen, maar via de counter kregen de Somerenaren ook in de tweede helft enkele goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet meer, zodat de 0-2 ruststand tevens de eindstand was.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisclub. In de vierde minuut kreeg Luc Martens de bal goed aangespeeld, waarna hij vrij voor de Somerense doelman kon opduiken. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Someren nam het initiatief steeds meer over en dat resulteerde rond de 19e minuut in twee hachelijke situaties voor het Marvilde-doel. Een afgeslagen bal viel net binnen de zestien voor de voeten van de sterk spelende Thijs Cortenbach, die snoeihard over het doel kogelde. Kort daarna kon Luc Bouwmans, na een diepe bal, alleen op het doel af gaan, maar hij aarzelde iets te lang met schieten, waarna Van de Wiel met een sliding nog redding kon brengen.

In de 24e minuut wist Mike Verdonschot na goed combinatievoetbal Freek van Bussel aan te spelen. Die haalde hard uit, waarna de bal in de touwen leek te verdwijnen. Doelman Keeris wist het projectiel echter met een knappe reflex tot corner te verwerken.

Na een half uur spelen, kwam Someren over de rechterkant goed door. De bal viel, nadat doelman Keeris er onderdoor ging, voor de voeten van Mike Verdonschot. Die probeerde van dichtbij binnen te schieten, maar een verdediger wist de bal van de lijn af te halen. In de 35e minuut kreeg Someren eindelijk de voorsprong die het met zijn aanvallende spel ook verdiende. Justin Hoeben werd aan de linkerkant met een mooie steekpass weggestuurd door Freek van Bussel. Oog-in-oog met de doelman rondde Justin heel beheerst af, 0-1. Drie minuten later werd Luc Bouwmans met een diepe bal weggestuurd door Koen de Louw. Luc twijfelde deze keer niet en bracht de 0-2 op het scorebord.

Na de rust mocht Marvilde wat meer naar voren spelen zonder dat de Somerense defensie in gevaar kwam. De Somerense aanvallers probeerden met snelle counters de stand uit te breiden, maar waren in de passing vaak te slordig. Koen de Louw en Thijs Cortenbach waren wel dichtbij de 0-3, maar zij misten het doel op een haar na. Marvilde kreeg via Murtaza Nawabi precies één kans, maar zijn inzet was te zwak om Maarten Werts pijn te doen.

Someren kan zich nu gaan richten op de eerstvolgende competitiewedstrijd in Asten tegen NWC. Die wedstrijd wordt gespeeld op zondag 8 april.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Stijn Kusters, Niels Schweren, Robin van den Aker, Thijs Cortenbach, Mike Verdonschot (75 Dévi Fondon), Luc Bouwmans, Freek van Bussel, Maico Meulen, Justin Hoeben (75 Luuk Hoeben).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: someren marvilde
Geplaatst

maandag 02 april 2018 | 08.59 uur

Laatst gewijzigd

maandag 02 april 2018 | 08.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub