Op een zomers en drukbezocht sportpark 't Root in Asten heeft NWC een punt gepakt tegen rivaal Someren: 1-1.

De oranjehemden hadden weliswaar de beste kansen, maar hoeven zich allerminst te schamen voor het gelijke spel tegen de nummer twee in de tweede klasse F.

De eerste kans in deze Kanaalderby was voor NWC. Jeroen van Deursen ging af op het doel van Someren-keeper Maarten Werts, maar was te veel uit balans om doeltreffend uit te halen. In de negentiende minuut konden de Astenaren wel feestvieren, want Leon van den Bosch kopte uit een hoekschop de 1-0 binnen. NWC speelde fel en zag dat Someren moeite had om vloeiende aanvallen tot stand te brengen. Toch kwamen de bezoekers enkele minuten voor rust op 1-1 toen Koen de Louw een hoekschop hard binnenkopte. NWC-goalie Stefan Vaas appelleerde nog bij scheidsrechter Spijkers vanwege hinderen, maar de treffer werd goedgekeurd. De thuisploeg was nog niet veel in de problemen gekomen, maar kreeg toch deze domper te verwerken.

Na rust waren er meer kansen te aanschouwen. NWC probeerde vooral in de omschakeling gevaar te stichten, terwijl Someren opnieuw grote moeite had om overtuigend positiespel om de mat te leggen. De blauwwitten hadden veelvuldig de bal, maar risico's werden niet genomen. De Somerense coach Jurgen de Haan probeerde met het inbrengen van de snelle vleugelspeler Mike Verdonschot en gelegenheidsspits Oelse Venhuizen zijn team van een impuls te voorzien, maar het waren de gastheren die het dichtst bij een overwinning kwamen. Jeroen van Deursen miste een grote kans oog in oog met Werts en even later, toen NWC doorspeelde na een zogenaamde blessure aan Somerense zijde, stuitte ook Merijn van Brussel op de sluitpost. NWC ging uiterst onzorgvuldig om met deze mogelijkheden en maakte het zichzelf derhalve erg lastig. In het tweede bedrijf viel er meer te beleven, en zoals in meerdere derby's het geval, was er hier en daar ook wat onenigheid tussen beide elftallen. De scherpe tackle die NWC-middenvelder Mark Bosch inzette tegen Someren-verdediger Niels Schweren, die deze week in de krant nog aangaf te hopen dat NWC zou gaan degraderen, werd door de Astense toeschouwers dan ook met gejuich ontvangen.

Richting het einde van het duel bloedde de wedstrijd steeds meer dood. Het spel lag regelmatig stil wegens blessures en wissels, waardoor het ritme aan beide kanten werd vertraagd. NWC kreeg in de absolute slotminuut nog wel een vrije trap, maar die leverde niet de drie punten op die de oranjehemden misschien wel verdiend hadden.Even daarvoor knalde invaller Timo Janssen overigens nog over het doel na een voorzet van de linkerkant.

Op basis van de kansen had NWC het meeste recht op een zege, maar het behaalde punt werd goedkeurend ontvangen door het thuispubliek. Een gelijkspel tegen een kampioenskandidaat mag natuurlijk ook best geprezen worden, al zal men in Asten gemengde gevoelens hebben. Zondag 15 april speelt de formatie van trainer Roel Nabuurs weer thuis, want dan komt Heeze op bezoek. Ook zij jagen nog op de titel in de tweede klasse F.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Mark Bosch, Merijn van Brussel, Martijn Henst (82' Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans en Jeroen van Deursen (76' Timo Janssen).


Trefwoorden: kanaalderby someren nwc leon van den bosch
Geplaatst

maandag 09 april 2018 | 14.38 uur

Laatst gewijzigd

maandag 09 april 2018 | 13.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub