Zwak NWC thuis ten onder tegen Heeze

NWC uit Asten incasseerde op zondag 15 april, thuis tegen Heeze, de grootste nederlaag van het seizoen.

De oranjehemden speelden ver onder de maat en verloren met 0-4. Ivo Moerenhout was met een hattrick de grootste plaaggeest voor NWC.

NWC begon helemaal niet zo slecht aan het treffen met kampioenskandidaat Heeze. De formatie van Roel Nabuurs had veelvuldig de bal, maar miste de creativiteit om echte doelrijpe kansen te creëren. Al combinerend probeerde NWC de bezoekers terug te dringen, maar Heeze sloeg keihard toe op de belangrijke momenten. In de achttiende minuut viel een diepe bal vanaf de rechterkant tussen het Astense centrale verdedigingsduo in, waar goudhaantje Ivo Moerenhout optimaal van profiteerde. Hij troefde Tom van Bussel af en verschalkte vervolgens NWC-doelman Stefan Vaas: 0-1. Deze tegentreffer was onnodig, maar aan de andere kant wist men aan Astense zijde dat Heeze over het algemeen weinig kansen nodig heeft om tot doelpunten te komen. Over aanvallende kwaliteiten hebben de Heezenaren immers niets te klagen. NWC, dat daarentegen wél moeilijk tot score komt, wist dat het karwei door de 0-1 van Moerenhout nóg lastiger ging worden.

Meteen na rust besliste Heeze het duel. Opnieuw ontglipte Moerenhout aan de NWC-verdediging na defensief geklungel, waarna hij feilloos de 0-2 binnenschoot. NWC liet Heeze vervolgens te gemakkelijk voetballen en derhalve werd de ploeg van trainer Noud van Buul een simpele middag gegund. Binnen het uur spelen maakte Moerenhout ook nog zijn derde en was de wedstrijd helemaal gespeeld. De spits omspeelde Vaas en tikte de 0-3 in het netje. NWC speelt doorgaans erg compact en heeft de organisatie eigenlijk altijd wel op orde, maar op deze zondag was dat even anders. De gevaarlijke Heeze-aanvallers wisten daar wel raad mee en konden de wedstrijd freewheelend uitspelen. Coach Nabuurs gunde B-speler Novah van der Schouw halverwege de tweede helft nog wel zijn debuut in het vaandelteam, maar het enige wat NWC nog te doen stond was het voorkomen van een nog grotere afstraffing. Heeze-rechtsback Bart Beelen beleefde zo'n zeven minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Steeman een persoonlijk succes door op fraaie wijze de 0-4 achter de Astense sluitpost te schieten, waarmee hij voor het slotakkoord zorgde. NWC kwam er gewoonweg niet aan te pas en speelde een verloren partij. Zondag gaan de oranjehemden op bezoek bij Rood-Wit in Veldhoven, dat op de zesde plek staat.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch (64' Novah van der Schouw), Sander van den Eijnde, Sam Ockers (74' Teun van Erp), Mark Bosch (51' Jowie van Heugten), Merijn van Brussel, Martijn Henst, Douwe Hurkmans en Jeroen van Deursen.