Na de wedstrijden tegen DSE (4-1) en OVV’67 (2-0) was dit keer nummer 3, Nooit Gedacht, met 2-3 te sterk voor de vrouwen van Someren-NWC.

Door deze verliespartij is het zicht op de titel weg voor de blauwwitten. Wat rest is gaan voor een zo hoog mogelijk eindklassering waardoor er via de nacompetitie nog een kans is om te promoveren naar de landelijke hoofdklasse.

Eindelijk stond er weer een thuiswedstrijd op het programma. Alles was daar om er een mooie topper van te maken. Veel publiek en een heerlijk zonnetje dat over sportpark De Potacker scheen. Het hele team was gebrand, om na de twee verliespartijen de punten in Someren te houden, om zo de aansluiting bij de bovenste ploegen te behouden. Helaas was dit in de eerste helft niet terug te zien bij de thuisploeg. Het speelde slap en de echte wil om te winnen was er niet. Deze wil was er bij de ploeg uit Geffen wel en dat beloonden zij zich in de eerste helft ook door op een 0-1 voorsprong te komen.

In de beginfase van de tweede helft wisten zij de voorsprong zelfs nog uit te bouwen naar 0-2 en 0-3. Met nog een half uur op de klok moesten er meer risico’s genomen worden aan de kant van de thuisploeg, om terug in de wedstrijd te komen. Achterin één op één spelen en alles op de aanval. Door deze omzetting kwamen de dames binnen vijf minuten door doelpunten van Kim Bankers en Lotte van Mourik terug in de wedstrijd tot 2-3.

Met nog zeker twintig minuten op de klok was SV Someren/NWC terug in de wedstrijd. Ook het geloof om de wedstrijd te winnen was er weer en met de bekende vechtlust werd er gestreden voor minimaal een punt. De thuisploeg drong aan en Nooit Gedacht kon niet anders dan verdedigen. Op de counter bleven zij wel erg gevaarlijk met hun snelle flankspelers, maar tot doelpunten kwamen zij niet meer. Ook meiden van Someren-NWC wisten niet meer tot scoren te komen. 

Op zondag 22 april reizen de Somerense-Astense vrouwen naar het Gelderse Rossum om het daar op te nemen tegen HRC ’14, dat op dit moment op een 8e plaats staat.

Deze ploegen troffen elkaar twee keer eerder dit seizoen en die wedstrijden wist SV Someren/NWC met veel moeite te winnen. In de poule van de beker werd het 4-2 en voor de competitie eerder dit seizoen wonnen de blauwwitten met 2-1 op eigen veld.

Verslag: Ivo Veltrop.


Trefwoorden: someren-nwc nooit gedacht
Geplaatst

donderdag 19 april 2018 | 13.10 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 19 april 2018 | 12.41 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub