Onfortuinlijk NWC verliest in blessuretijd bij Rood-Wit Veldhoven

Op een zonnig sportpark De Korze in Veldhoven verloor NWC (Asten) op zondag 22 april onverdiend van Rood-Wit: 2-1.

De oranjehemden verdienden op basis van de kansen een overwinning, maar gingen uiteindelijk puntloos huiswaarts omdat de gastheren in de extra tijd de drie punten grepen.

De middag startte perfect voor NWC. Jeroen van Deursen, captain vanwege de schorsing van Martijn Henst, ontving op de achterlijn een licht duwtje en scheidsrechter Heuts gaf NWC de strafschop. Van Deursen benutte de penalty zelf: 0-1. NWC voetbalde prima en had het initiatief. Gaandeweg de eerste helft probeerde Rood-Wit wat meer in het spel te komen, maar de Astenaren controleerden het duel en gaven vrijwel niets weg. Op slag van rust had NWC op 0-2 moeten komen toen Van Deursen zichzelf keurig vrijspeelde, maar zijn schot was wat onbeheerst en miste precisie.

Vol goede moed begon NWC aan de tweede helft en ook daarin startten de bezoekers prima. De eerste kans was wederom voor NWC, maar een goal leverde de uithaal van Teun van Erp niet op. Zijn inzet raakte de lat. Toch moest het team van Roel Nabuurs niet veel later een tegentreffer incasseren omdat Stef Schellekens uit een hoekschop raak kopte: 1-1. De Veldhovense middenvelder torende boven iedereen uit en zette zijn ploeg op gelijke hoogte.

Het ging qua spelbeeld redelijk gelijk op, maar de beste mogelijkheden waren toch echt voor NWC. Het zat echter bepaald niet mee in de afwerking, want ook Tom van Bussel zag dat de lat een Astens doelpunt in de weg stond. Al vallend raakte hij het houtwerk nadat Rood-Wit-goalie Mark Smulders de bal losliet. Kort daarna nam scheidsrechter Heuts een opvallende beslissing nadat Smulders NWC-speler Merijn van Brussel op lompe en onnodige wijze raakte. De leidsman gaf Smulders een gele kaart, maar kende de vrije trap toe aan Rood-Wit. Aan NWC-zijde dacht men eerder aan een penalty, maar Heuts besloot dus anders.

NWC kreeg in de slotfase steeds meer ruimte om de aanval te zoeken en de krachten bij Rood-Wit vloeiden weg. Enkele kansrijke situaties werden door NWC echter niet afdoende benut, zodat de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Ruim in blessuretijd kreeg NWC de rekening gepresenteerd van de gemiste kansen. Een droge schuiver van Batuhan Günüç vloog tegen de netten achter de kansloze NWC-keeper Stefan Vaas (2-1), waarna de oranjehemden massaal ter aarde stortten. Toch kregen de gasten nog één prima mogelijkheid via Leon van den Bosch, maar hij raakte de bal onvolledig uit een voorzet vanaf de linkerkant. NWC slikte een enorm bittere pil en leed derhalve een zure nederlaag in Veldhoven, waar men zeker meer had verdiend.

Door de zege van hekkensluiter Blerick op Marvilde (3-1) moet NWC oppassen dat directe degradatie niet dichterbij komt, want het verschil in punten is nu nog maar drie. De Limburgse formatie heeft overigens nog een inhaalwedstrijd tegoed. NWC, dat een gevoelige tik incasseerde maar toch voldoende positieve punten uit de wedstrijd kon halen, is volgende week vrij en treft op zondag 6 mei Sparta ’18 in Sevenum.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Timo Janssen, Merijn van Brussel, Mark Bosch (79’ Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans en Jeroen van Deursen.

 


Trefwoorden: nwc rood wit veldhoven jeroen van deursen
Geplaatst

zondag 22 april 2018 | 18.20 uur

Laatst gewijzigd

zondag 22 april 2018 | 17.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub