Kinderafdeling St. Anna Ziekenhuis neemt PoppenVilla by Liliane® in ontvangst

In aanwezigheid van Marieke Pestman, kinderarts, mocht de kinderafdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop een PoppenVilla by Liliane® in ontvangst nemen.

Simon Bambach, lid raad van toezicht van de St. Anna Zorggroep en ontwerper Liliane Limpens realiseerden de donatie van de PoppenVilla by Liliane®. Een resultaat van hun deelname aan de Bilderbergconferentie 2018 waarbij een anonieme donateur de Poppenvilla cadeau deed.

Liliane Limpens ontwerpt al geruime tijd exclusieve Poppenvilla’s die ook professioneel worden ingezet voor bijvoorbeeld de observatie van kwetsbare kinderen. Liliane: “De Poppenvilla biedt kinderen een eigen wereld waarin zij zich met hun dierbare poppen, knuffels en auto’s veilig kunnen voelen. Voor kinderen is spel hun taal. Middels een fantasiespel kunnen kinderen beter contact maken, hun verhaal vertellen of hun ervaring verwerken.”

De Poppenvilla is sterk, verrijdbaar en vervaardigd van duurzame designmaterialen. Er passen grotere poppen en auto’s in en de meubels zijn speciaal gemaakt voor de minder verfijnde bewegingsmotoriek van kinderen.

“We vinden het geweldig om met de PoppenVilla by Liliane® te werken” zegt kinderarts Marieke Pestman. “We kunnen kinderen met de PoppenVilla by Liliane® observeren en komen sneller met hen in contact. Daarnaast kunnen we hen via rollenspel voorbereiden op operatieve ingrepen en hen spelenderwijs ondersteunen in de verwerking van de ziekenhuisopname”.

 


Trefwoorden: st anna ziekenhuis poppenvilla by liliane st anna zorggroep liliane limpens simon bambach marieke pestman
Geplaatst

dinsdag 24 april 2018 | 11.27 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 24 april 2018 | 12.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub