Someren was op zondag 22 april een gewaarschuwde ploeg, gezien het eerdere verlies thuis tegen Sparta'18 uit Sevenum.

Someren begon de wedstrijd dan ook erg behoudend, maar kwam kort na de rust op een 0-2 voorsprong. De aanhang van Someren meende dat de winst binnen was, maar Sparta ‘18 dacht hier anders over en wist nog 4 maal te scoren in het laatste half uur.

Het spel van Someren was in de eerste helft degelijk en de ploeg gaf ook weinig kansen weg. Someren had het meeste balbezit, maar dat leverde nog niet veel kansen op. Uit een vrije trap van Salim Zeroual moest doelman Vullings zich strekken om de bal uit het doel te houden. In de 20e minuut was Sparta’18 dicht bij de openingstreffer. Hier ging wel een overtreding aan vooraf op Wesley van de Boomen. Spits Tom Spreeuwenberg strandde echter op doelman Werts. In de 23e minuut kwam Someren op een 0-1 voorsprong. Een schot van Nick Kusters werd geblokkeerd, maar de bal viel voor de voeten van de opgekomen Koen de Louw en deze schoot de bal onhoudbaar binnen. Dit was ook de ruststand.

In de 48e minuut vergrootte Someren de voorsprong. Een voorzet van Koen de Louw op Freek van Bussel werd door een verdediger van Sparta'18 geblokkeerd, maar Justin Hoeben, ingevallen voor Nick Kusters, schoot de 0-2 binnen. In plaats van deze voorsprong te koesteren, ging er van alles mis in de verdediging van Someren.

Eerst werd een voorzet van Sparta’18 via Koen de Louw en Maarten Werts in eigen doel gewerkt en toen waren er 51 minuten gespeeld. Drie minuten later was het Rob Peeters die via een snelle uitval de 2-2 liet aantekenen. De problemen voor Someren werden in de 79e minuut nog groter, toen Bart Schouten bij de tweede paal de 3-2 scoorde. Someren gooide alles op de aanval om nog iets te doen aan deze achterstand, maar wist niet meer te scoren. Dit lukte Sparta’18 nog wel. In de 90e minuut scoorde Rob Peeters nog de 4-2, waarna de scheidsrechter de wedstrijd meteen affloot.

Een duur verlies voor Someren in de strijd om de bovenste plaats. Heeze en EFC wisten hun wedstrijden wel te winnen, waardoor deze ploegen verder afstand nemen.

De volgende week speelt Someren de uitwedstrijd tegen Blerick.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Stijn Kusters, Niels Schweren, Koen de Louw, Wesley van den Boomen, Luuk Hoeben (Thijs Cortenbach) Nick Kusters (Justin Hoeben) Salim Zeroual, Maico Meulen, Freek van Bussel, Mike Verdonschot (Joep Swinkels).

Verslag: Fons Hasselman
Foto's: Gerard Verdonschot


Trefwoorden: someren sparta18
Geplaatst

dinsdag 24 april 2018 | 14.50 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 24 april 2018 | 15.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub