In de serie Vloggers voor Vrijheid gaan Somerense jongeren in gesprek met veteranen over hun oorlogsverleden.

De resultaten, boeiende gesprekken, presenteren de jongeren via Facebook, YouTube en SIRIS-tv aan het grote publiek. Een manier om jongeren meer te betrekken bij de lokale viering van de Dodenherdenking.

De serie Vloggers voor Vrijheid belicht steeds een ander moment uit het Somerense oorlogsverleden. In iedere aflevering komen andere jongeren en oorlogsveteranen aan het woord. Samen bezoeken zij een bijzondere plek in Someren met een oorlogsverleden. Aan de hand van het persoonlijke verhaal van de veteraan ontstaat een gesprek over de rol van vrijheid in verleden, heden en toekomst.

Het hoofddoel van het project is jongeren op eigentijdse wijze te wijzen op het belang van vrijheid. Daarom is gekozen voor het moderne ‘vlogformat’. Vlogs zijn korte impressies uit het leven van een persoon in de vorm van een videodagboek. Deze vorm van video is erg populair onder jongeren. Met Vloggers voor Vrijheid wordt ingespeeld op deze trend om zo meer jongeren bij de Dodenherdenking te betrekken.

De serie Vloggers voor Vrijheid wordt geproduceerd door de Peelpioniers in opdracht van de gemeente Someren en het Comité 4 en 5 mei. De Peelpioniers is een sociale onderneming die kansen creëert voor creatieve jongeren door hun talenten in te zetten voor de lokale gemeenschap.

De afleveringen van Vloggers voor Vrijheid zijn te bekijken via de Facebook- en YouTube-pagina van de Peelpioniers. Daarnaast is de serie ook te bekijken op SIRIS-tv.

Kijkers krijgen ook nog de kans om vragen te stellen aan de veteranen. Deze zullen op 4 mei na de Dodenherdenking in De Ruchte beantwoord worden. Dit vraaggesprek zal live via Instagram uitgezonden worden.


Trefwoorden: de peelpioniers dodenherdenking oorlogsverleden vloggers vloggers voor vrijheid
Geplaatst

donderdag 26 april 2018 | 11.29 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 april 2018 | 08.42 uur


businessclub