Op woensdag 2 mei trok het wielergebeuren van WVAN voor de derde keer naar Heusden.

Het parkoers werd gevormd door Kruisbaan, Vaalbaan, Kokmeeuwenweg, Veluwsedijk en weer Kruisbaan waar de finish lag. 

Dit keer waren er 51 starters. De amateurs hadden er zin in. Met een gemiddelde snelheid van 42 km per uur reden ze rond. Elke ronde weer. Hierdoor wsaren er bijna geen ontsnappingen.

Na 15 km probeerde Rick Craenen weg te komen. Enkele seconden kreeg hij. Bas Janssen, Dennis Willemsen en Marc van Grinsven probeerden bij hem te komen. Maar het resultaat was dat alles weer bij elkaar kwam. Rick bleef trekken aan kop. Na 40 km wedstrijd brak het peloton eindelijk. Zes man op kop met 30 seconden, waaronder Craenen, Detlef la Grand, Dennie Hulsen, Nick Sesink, Roy Simons en de Belg Niels Vreys. Ze bleven weg en mochten de prijzen verdelen. Vreys won, Hulsen werd twee en de strijdlustigste Craenen werd derde.

Bij de Masters hadden ze er echter niet zo'n zin in. Met een gemiddelde van 38,6 werd de eerste helft van de wedstrijd gereden. In de tweede helft deden ze er een schepje bij en reden ze gemiddeld 40,6. Joerie Martens en Stephan van Hoof konden even 15 seconden voor de rest rijden. Maar slechts van korte duur. Stefan Scheepers reed even aan de leiding. De ronde erna Stephan van Hoof. Dan weer Marcel Webers en steeds maar een seconde of 5 tot 10 voorsprong. Negen kilometer voor het eind reden Webers, Scheepers, Andrew O'Hara en John Keulers weg met 20 seconden. Maar al snel kregen ze gezelschap van Erwin Bollen en Edwin Raats. In de eindsprint won Raats. Bollen klopte O'Hara nipt voor de tweede plaats.


Trefwoorden: wielercriterium wvan edwin raats niels vreys
Geplaatst

donderdag 03 mei 2018 | 08.13 uur

Laatst gewijzigd

maandag 07 mei 2018 | 16.18 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub