NWC verliest van zichzelf in Sevenum

Het dolende NWC heeft ook in het duel tegen Sparta’18 geen groter gat weten te slaan met hekkensluiter Blerick.

De zonder zelfvertrouwen spelende Astenaren verloren op sportpark ’t Spansel met 2-0, vooral dankzij een slap begin en gemiste kansen. Bart Schouten nam de volledige Limburgse productie voor zijn rekening.

Van enige scherpte en concentratie was in de beginfase geen sprake. NWC had geen antwoord op het spel van Sparta’18 en speelde zonder gedegen organisatie. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de gastheren, waar Thijs Janssen in kansrijke positie over mikte. Meteen daarna had zijn teamgenoot Bart Schouten het vizier wel op scherp staan. Hij verschalkte NWC-doelman Stefan Vaas nadat de oranjehemden half ingrepen: 1-0. Meer kansen kreeg Sparta voor rust niet, maar NWC bleef in aanvallend opzicht ook inspiratieloos. De beste kans was voor Tom van Bussel, die uit een hoekschop van Martijn Henst naast kopte.

Na rust startte NWC wel wat feller, maar voetballend bleef het ver onder de maat wat de manschappen van coach Roel Nabuurs lieten zien. Het gebrek aan vertrouwen was duidelijk zichtbaar in de ploeg die in de slotfase van het seizoen alles op alles moet zetten om één concurrent onder zich te houden en daarmee de play-offs in te gaan. Vaas voorkwam halverwege de tweede helft tweemaal een vervroegde beslissing. Een opportunistische, maar bijna doeltreffende poging van jongeling Tom Spreeuwenberg van veraf werd ternauwernood weggebokst door de Astense sluitpost. Even later ging Rob Peeters alleen op doel af, maar ook hier redde Vaas uitstekend. NWC werd wel wat dreigender en kreeg twee enorme mogelijkheden. Jeroen van Deursen werd onbedoeld gelanceerd - een Sparta-verdediger kreeg de bal tegen zijn lichaam waarna Van Deursen er vandoor ging - en kreeg veel ruimte om de juiste keuze te maken, maar de spits speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Sparta-keeper Yannick Vullings kon ingrijpen. Niet veel later brak Merijn van Brussel door, maar ook hij leverde een slechte doelpoging af. Zijn inzet ging voorlangs. De manier waarop deze kansen om zeep werden geholpen, toonden andermaal aan dat het zelfvertrouwen langzaam wegebde. Het inhaalduel in Sevenum werd in minuut 86 beslist door opnieuw Schouten, die bij de tweede paal een voorzet geheel vrijstaand kon binnentikken: 2-0.

NWC incasseerde in de slotfase vervolgens nog enkele onnodige gele kaarten en de Astenaren liepen ook vanmiddag weer als geslagen honden van het veld na het laatste fluitsignaal van de pas negentienjarige arbiter Van der Ven. Een pover NWC verloor in een zonnig Limburg vooral van zichzelf en blijft in diepe degradatiezorgen verkeren.

Komende week komen de oranjehemden twee keer in actie. Op donderdag 10 mei in Veldhoven tegen Marvilde en zondag 13 mei komt Beerse Boys op bezoek in Asten. In die wedstrijden (tegen opponenten die feitelijk al uitgespeeld zijn) zal NWC toch echt punten moeten gaan pakken om de situatie niet nóg nijpender te laten worden. Beide duels starten om 14.30 uur.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch (46’ Ruud Leenen), Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Mark Bosch, Timo Janssen (76’ Douwe Hurkmans), Martijn Henst, Merijn van Brussel en Jeroen van Deursen.


Trefwoorden: nwc sparta18
Geplaatst

maandag 07 mei 2018 | 07.03 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 09 mei 2018 | 06.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub