Dubbel programma voor NWC

Het einde van het voetbalseizoen is in zicht.

NWC speelt nog vier duels en moet daarin Blerick onder zich zien te houden om in ieder geval deel te nemen aan de play-offs. Deze week treffen de Astenaren twee opponenten: Marvilde en Beerse Boys.

Het zou zomaar kunnen zijn dat er na zondag 13 mei al beslissingen zijn gevallen in de tweede klasse F. Bovenin vecht EFC met Heeze om de titel, onderin hopen NWC en Wilhelmina Boys de rode lantaarndrager Blerick op afstand te houden. Daarmee zouden deze twee ploegen zich plaatsen voor de play-offs, waarbij de nummer twaalf (op dit moment NWC) drie thuisduels op rij moet winnen om zich te verzekeren van nog een jaar tweede klasse. De nummer dertien moet buitenshuis zien te presteren, want het elftal dat op die plek eindigt moet de klus in uitwedstrijden gaan klaren.

NWC staat drie punten voor op Blerick en speelt bovendien op zondag 20 mei nog uit tegen de hekkensluiter. Het doel is helder, maar allerminst eenvoudig. Zondag 6 mei verloor de formatie van Roel Nabuurs nog teleurstellend en onnodig met 2-0 bij Sparta '18, dat profiteerde van een slappe Astense start en vervolgens zag dat NWC grote mogelijkheden onbenut liet. Omdat Blerick ook verloor bleef de marge drie punten, maar de spanning zit er logischerwijs inmiddels flink in bij de onderste clubs. In het dubbele schema, waarin NWC in actie komt tegen Marvilde (donderdag, uit) en Beerse Boys (zondag, thuis), moeten de oranjehemden er zeker één winnen.

Donderdag 10 mei, 14.30 uur: Marvilde-uit

De rol van nummer zes Marvilde is uitgespeeld, althans in de competitie. De blauwhemden schreven begin april namelijk geschiedenis door zich voor het eerst in de clubhistorie te kwalificeren voor de TOTO KNVB Beker in het nieuwe seizoen. De halve finale tegen Uno Animo werd enkele weken later het eindstation, want de manschappen uit Loon op Zand stuurden Marvilde met een 4-1 nederlaag terug naar huis. In de competitie draaiden de Veldhovenaren lange tijd mee in de top van het klassement, maar haakten af toen bleek dat EFC, Heeze en Someren simpelweg te sterk waren. Van de vier resterende duels speelt Marvilde er nog drie op het eigen sportpark Jongelingsveld. Eerder dit seizoen trok NWC aan het kortste eind tegen de equipe van trainer Edwin Slagboom; het werd in oktober 2017 0-1 in Asten.

Het duel op Hemelvaartsdag gaat van start om 14.30 uur.
- Adres Marvilde: Sportpark Jongelingsveld - Kerkakkerstraat 139 in Veldhoven

Zondag 13 mei, 14.30 uur: Beerse Boys-thuis

Ook voor Beerse Boys staat er niets meer op het spel. De ploeg van coach Donny de Groot beleefde een moeizame competitiestart, maar zette gaandeweg steeds meer stappen voorwaarts waardoor lijfsbehoud al vroeg een zekerheidje was. Beerse Boys staat elfde, maar heeft liefst veertien punten voorsprong op NWC en Wilhelmina Boys. Met een beetje goede wil en een sterke eindspurt kan Beerse Boys nog een plek in de middenmoot veroveren. Zondag boekte Beerse Boys een gemakkelijke uitoverwinning tegen Blerick (0-4), waardoor de roodwitten zich herstelden van de ruime verliespartij tegen het sterke Heeze (1-4) twee weken ervoor. Eind november vorig jaar troffen NWC en Beerse Boys elkaar op sportpark De Klep in Middelbeers en dat duel eindigde in 0-0. Van flitsend voetbal was in die wedstrijd geen sprake, maar qua strijd en beleving was er destijds weinig op aan te merken. Dat belooft dus ook voor zondag veel goeds, als om 14.30 uur wordt afgetrapt op 't Root met de heer Michielsen als leidsman.

 


Trefwoorden: nwc nwc asten
Geplaatst

woensdag 09 mei 2018 | 07.47 uur

Laatst gewijzigd

zondag 20 mei 2018 | 21.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub