NWC boekt verdiende overwinning op Marvilde

NWC (Asten) heeft een zeer belangrijke zege genoteerd in de strijd tegen degradatie.

De oranjehemden versloegen op sportpark Jongelingsveld het al uitgespeelde Marvilde terecht met 1-2 en blijven een voorsprong van drie punten houden op Blerick, dat vanmiddag ook zegevierde.

NWC-trainer Roel Nabuurs miste in Veldhoven de geschorste Tom van Bussel en moest diens collega-centrumverdediger Leon van den Bosch licht geblesseerd op de bank houden. Daarom startten Ruud Leenen en Martijn Henst in de verdediging. Voorin gaf de oefenmeester Sam Ockers de voorkeur boven Teun van Erp die ook met een lichte blessure kampte. Douwe Hurkmans keerde ook terug in het basisteam.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor Marvilde. Uit een vrije trap kon aanvoerder Tommy van de Wiel vogelvrij inkoppen, maar zijn onzorgvuldige inzet ging naast. Vanaf dat moment nam NWC de regie over en waren de Astenaren op meerdere gebieden de betere ploeg. NWC vergat zichzelf echter te belonen omdat diverse grote kansen onbenut werden gelaten. De allereerste was voor Ockers, die zag dat de jonge Marvilde-goalie Jeroen Keeris redding bracht. Even later pareerde de sluitpost ook een knal van Jeroen van Deursen en schoot Merijn van Brussel na goed terugleggen van Douwe Hurkmans ruim naast. NWC was sterk in de duels, won veel tweede ballen en herpakte zich op gepaste wijze van de teleurstellende verliespartij bij Sparta’18 (2-0), afgelopen zondag. Alleen het maken van doelpunten bleek in de eerste helft het struikelblok, want NWC had zichzelf voor rust al in veilige haven kunnen brengen door één of meerdere van die kansen tot treffer te promoveren.

Na de rust startte NWC wederom offensief en vol overtuiging. René Peters, die de geblesseerd achtergebleven Mark Bosch afloste, zorgde met een beheerste uithaal bijna voor de 0-1, maar de bal ging naast nadat rechtsback Menno Janssen hem in stelling had gebracht. Nog geen minuut later dwong Ockers een strafschop af toen hij, op weg naar het Veldhovense doel, werd neergelegd in het zestienmetergebied. De prima arbiter Engelkes paste keurig de voordeelregel toe omdat NWC uit de scrimmage hierop volgend nog bijna scoorde, maar wees naar de stip toen de serieuze doelkans was verkeken. Van Deursen benutte de pingel via de binnenkant van de paal: 0-1. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg NWC het steeds lastiger omdat de krachten begonnen weg te vloeien, maar ook omdat de gastheren wat meer aandrongen. Marvilde, dat in feite nergens meer om speelt, wilde de moeizame wedstrijd doen kantelen en werd steeds dreigender. NWC-middenvelder Timo Janssen haalde een meter voor de doellijn een gevaarlijke kopbal weg en zorgde ervoor dat NWC op voorsprong bleef. Kort daarna had invaller Max van de Gevel, die volgend jaar voor Nuenen voetbalt, de bal voor het intikken na een voorzet van spits Tayfun Yilmaz, maar hij verslikte zich en raakte de bal volledig verkeerd waardoor NWC-keeper Stefan Vaas de bal kon oprapen. De druk op de Astense defensie werd op een gegeven moment te hoog en uit een corner kopte Van de Gevel snoeihard raak: 1-1. NWC was de controle kwijt, verloor meer tweede ballen en kon er voetballend steeds minder gemakkelijk uitkomen. Toch geloofden de oranjehemden nog in victorie en dat geloof werd beloond. Nadat de onverzettelijke Menno Janssen de bal op het middenveld ontfutselde lanceerde Ockers zijn collega-aanvaller Van Deursen en hij verschalkte Keeris met een fraai wippertje: 1-2. Daar waar Marvilde het initiatief had, sloeg NWC keihard toe op drie minuten voor het einde. In de blessuretijd was het nota bene Keeris die het dichtst bij de gelijkmaker was, toen hij uit een corner rakelings over kopte.

NWC trok de uiterst kostbare driepunter over de streep en pakte een belangrijke overwinning, zeker omdat de grootste uitdager Blerick zelf ook won van RKVVO (2-1). Zondag 13 mei speelt NWC weer eens thuis, dan komt Beerse Boys op bezoek in Asten.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen (90’ Jowie van Heugten), Timo Janssen, Merijn van Brussel, Mark Bosch (46’ René Peters), Douwe Hurkmans en Sam Ockers.

 


Trefwoorden: marvilde nwc
Geplaatst

vrijdag 11 mei 2018 | 08.53 uur

Laatst gewijzigd

zondag 13 mei 2018 | 18.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub