SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 mei het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Riek Kerkers 60 jaar in het onderwijs:

Op het Varendonck College in Someren werd op dinsdag 8 en woensdag 9 mei een bijzonder onderwijsjubileum gevierd. Riek Kerkers uit Asten was namelijk zestig jaar actief in het onderwijs. De laatste 16 jaar wel als vrijwilliger.

Wandelen voor water op Het Lover:

In het kader van 25 jaar Daltononderwijs op basisschool Het Lover in Asten stond er op woensdag 9 mei weer een leuke activiteit op de planning. De leerlingen gingen ‘Wandelen voor water’. En dat deden ze met een rugzak met water op hun rug.

Dodenherdenking Someren:

Het Comité 4 en 5 mei Someren hield op vrijdag 4 mei, in samenwerking met de gemeente Someren, de dodenherdenking. Dit jaar stond het programma in het teken van ‘generaties verbinden’. De Somerense jongeren kregen een prominentere plek bij deze herdenking. Het eerste gedeelte van de herdenking vond plaats in De Ruchte in Someren. Het tweede gedeelte was buiten bij het monument bij het gemeentehuis.

Dodenherdenking Asten:

Op vrijdag 4 mei vond in Asten de nationale dodenherdenking plaats. Die begon met een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Klepel. Na de toespraak van burgemeester Hubert Vos sprak Frans Boerekamps daar met Miet Berkers-Swinkels over haar broer Jan, die vlak na de oorlog bij een granaatontploffing op Voordeldonk om het leven kwam. Frans sprak ook met Jan en Annie Verdijsseldonck-Strik over Frans Strik, die tijdens de oorlog in Kamp Vught door de Duitsers om het leven werd gebracht. De muzikale omlijsting werd verzorgd door harmonie Sint-Cecilia en het Astens Mannenkoor onder leiding van dirigenten Alex Rutten en Poul van Rooij. In een stille tocht werd er vanaf De Klepel vertrokken naar het Moussaultpark voor de kranslegging, een vendelhulde, twee minuten stilte en het Wilhelmus.

Het programma deel 2:

Herdenking in Lierop:

Op woensdag 9 mei vond bij het Frank Doucettemonument aan de Frank Doucettestraat in Lierop een herdenkingsbijeenkomst plaats met de kinderen van basisschool ‘t Rendal. De kinderen lazen gedichten voor, er was een bloemenhulde en de vlag werd gehesen.

De Notoire Fanfare:

De ex-clown Toon Maas uit Someren is bezig met een nieuwe voorstelling; de Notoire Fanfare, een ‘vaste’ straattheatervoorstelling van 40 minuten, gespeeld door een twintigtal spelers, clowns en muzikanten. Op woensdag 16 mei is de première op het Wilhelminaplein in Someren.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 12 mei 2018 | 16.01 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 18 mei 2018 | 18.48 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub