SIRIS.nl

NWC pakt punt en vergroot marge met concurrentie

NWC (Asten) is weer een puntje uitgelopen op de achtervolgers Wilhelmina Boys en Blerick.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs speelde op zondag 13 mei zelf gelijk tegen Beerse Boys (2-2) en zag de concurrentie allebei verliezen.

Nabuurs hield terecht een tevreden gevoel over aan de winst op Marvilde, donderdag in Veldhoven (1-2). Wel liet hij centrumverdediger Tom van Bussel terugkeren in het basisteam en dat ging ten koste van Mark Bosch, die geblesseerd toekeek vanaf de zijlijn.

NWC startte aanvallend in Asten en het initiatief werd al snel gegrepen. NWC kreeg wat halve kansen, maar doelpunten leverde het nog niet op. Voor Beerse Boys stond niets meer op het spel en daarom gunde de formatie uit Oost- West- en Middelbeers NWC de bal. Toch waren het de bezoekers die onverwacht op voorsprong kwamen na ruim twintig minuten spelen. Een vrije trap van verdediger Nick van Rooy werd tegen de touwen gekopt door Pepijn van Spreuwel: 0-1. NWC liet zich niet gek maken en ging direct op jacht naar de gelijkmaker, die al binnen vier minuten viel. Jeroen van Deursen was zijn tegenstander te snel af en verschalkte Beerse Boys-doelman Rob Wilborts met een listig balletje: 1-1. Hij maakte hiermee zijn vijftigste competitiedoelpunt in het shirt van NWC. Toch maakten de oranjehemden het zichzelf ontzettend lastig door volkomen onnodig tegen een nieuwe achterstand aan te lopen. Van Spreuwel, zeker niet de langste speler op het veld, mocht van heel dichtbij een hoekschop van Bart den Otter doeltreffend binnenkoppen waar NWC-goalie Stefan Vaas aan de grond genageld stond: 1-2. Dit seizoen incasseert NWC vaker dit soort goals, en vandaag was het dus ook weer raak.

Na de pauze ging het spel wat meer op en neer en kregen beide elftallen kansen om tot score te komen. Sam Ockers had de 2-2 voor het inkoppen, maar zijn inzet ging over het doel. Even later had de aanvaller meer geluk toen hij na een hachelijke situatie voor het Beerse Boys-doel van dichtbij binnentikte: 2-2. Het was zijn eerste officiële doelpunt in het Astense vaandelteam. NWC ging vol voor de overwinning, maar gaf daardoor ook veel ruimte aan de gasten om tot gevaarlijke counters te komen. De beste mogelijkheid was voor Jannes Mulders, die voorlangs schoot. Meteen daarna werd Van Deursen gelanceerd nadat Timo Janssen sterk had doorgejaagd, maar zijn subtiele poging miste snelheid waardoor de bal op tijd kon worden weggewerkt. In de slotfase leek de vermoeidheid een rol te spelen en bloedde het duel, waar genoeg strijd en vechtlust in zat, een beetje dood. NWC miste de kracht om meer kansen te creëren en de roodwitten gokten op de tegenaanval, al werden die veelal slecht uitgespeeld.

Het gelijke spel was dan ook wel logisch te noemen, maar eigenlijk had een winstpartij er zeker ingezeten als die onnodige tegentreffers niet gevallen zouden zijn. Het verschil met zowel Wilhelmina Boys als Blerick bedraagt nu vier punten, met twee rechtstreekse wedstrijden tegen de rivalen in het verschiet. Om te beginnen op zondag 20 mei, als NWC op bezoek gaat bij Blerick.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Ruud Leenen, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen, Timo Janssen, Merijn van Brussel, Martijn Henst, Douwe Hurkmans en Sam Ockers.