Op sportpark De Potacker won de ploeg van Jurgen de Haan met 2-1 van Blerick.

Na een snel doelpunt van Freek van Bussel kwamen de Limburgers een kwartier voor tijd onverwacht op gelijke hoogte. In de slotfase bezorgde Freek zijn team alsnog de overwinning.

Voor Someren staat er tijdens de laatste competitiewedstrijden eigenlijk niets meer op het spel. Het vasthouden van de derde plaats speelt nog een rol, maar het vizier is toch vooral gericht op de play-off-wedstrijden in juni. De blauw-witten zijn verzekerd van de nacompetitie voor promotie en het belangrijkste doel is om het einde van de competitie te halen zonder extra blessures of schorsingen.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en kwam al in de vierde minuut op voorsprong via Freek van Bussel, die een geplaatste voorzet van Maico Meulen fraai met het hoofd verzilverde. Een minuut later schoot de Somerense spits een vrije trap rakelings naast het doel. Halverwege de eerste helft was zijn harde schot wel geplaatst, maar Blerick-doelman Decker bracht redding. Verdedigend gaven de Somerenaren soms te veel ruimte weg en dat leidde tot een kans voor Jimmy Teelen, die vrij voor doelman Werts over het doel schoot. Ook Holla en Boulhri faalden in de afronding.

Na rust controleerde Someren de wedstrijd en was vaak in balbezit zonder veel druk te zetten op de Limburgse defensie. Het spaarzame gevaar kwam vooral vanaf de linkerflank, waar Maico Meulen zijn teamgenoot Freek van Bussel op maat bediende. Twee keer was Van Bussel dichtbij een doelpunt, maar de bal verdween rakelings naast en over het doel. Terwijl de bezoekers rekenden op een tweede treffer van Someren, viel het doelpunt onverwacht aan de andere kant. Abderrahim Boulhri krulde de bal uit een vrije trap onhoudbaar in de kruising. In de slotfase kroonde Freek van Bussel zich met een prachtig zondagsschot tot matchwinnaar.

Kort voor tijd leek invaller Tjardo Knapen de Somerense voorsprong nog uit te breiden, maar zijn schot werd in de doelmond door een teamgenoot van richting veranderd.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Stijn Kusters, Wesley van den Boomen, Robin van den Aker, Thijs Cortenbach (86 Tjardo Knapen), Nick Kusters, Luuk Hoeben, Freek van Bussel, Maico Meulen (72 Fabio Peters), Luc Bouwmans.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek


Trefwoorden: blerick someren
Geplaatst

maandag 14 mei 2018 | 07.29 uur

Laatst gewijzigd

maandag 14 mei 2018 | 14.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub