Vrouwen SV Someren/NWC plaatsen zich voor nacompetitie

De Vrouwen SV Someren/NWC speelden op zondag 13 mei thuis tegen het Limburgse Bekkerveld.

Eerder dit seizoen verloor Someren/NWC van deze ploeg. Ook de koploper Nooit Gedacht en nummer 2 DSE lieten punten liggen tegen de ploeg uit Heerlen. De meiden waren dus gewaarschuwd en mochten de tegenstander niet onderschatten.

Met de lichte blessures van aanvoerster Yvonne Swinkels, topscorer Lotte van Mourik en de ervaren Shauny Regli begon de thuisploeg toch wel wat gehavend aan de wedstrijd. Taak voor andere meiden om op te staan en een goed resultaat te behalen. Verdedigend hadden deze meiden het perfect op orde, maar aanvallend misten ze in de eerste helft toch teveel. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf geen kansen te creëren en zo werd er dus met een 0-0 stand de rust in gegaan. Smetje op de eerste helft was het uitvallen van de goedspelende Laurie van Gennip, die naar verwachting een flinke knieblessure opgelopen heeft. Zij werd enkele minuten voor rust vervangen door Yvonne Swinkels.

Lotte van Mourik nam de plaats in van Ilse Slegers. De thuisploeg begon goed aan de eerste helft en binnen korte tijd werden er verschillende kansen gecreëerd. Bekkerveld werd steeds meer teruggedrongen door het aanvallend sterke Someren/NWC. Enkele keren was de thuisploeg heel dichtbij de openingstreffer, maar een vrije trap van Ruth Zegwaard spatte op de lat uiteen en Shauny Regli wist oog in oog met de keepster niet te scoren.

In de 77e minuut was het uiteindelijk toch raak. Evi Schellens kwam de zoveelste keer goed door over de rechterflank en wist met een voorzet op maat, de ingevallen Shauny Regli te bereiken. Regli kon vrij inkoppen, maar haar inzet werd uit het doel getikt door de Heerlense doelvrouw. Het was Lotte van Mourik die er als de kippen bij was en haar ploeg in de rebound op voorsprong wist te schieten. Een absoluut terechte voorsprong. Someren /NWC bleef aandringen en Bekkerveld kon niet anders dan via de counter en lange ballen te proberen om toch langszij te komen. De verdediging van de thuisploeg stond onder leiding van Ruth Zegwaard als een huis.

Door deze overwinning is Someren/NWC verzekerd van de derde plaats. Deze plaats op de ranglijst geeft recht om mee te spelen in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Acht ploegen gaan hierin strijden voor één plek in de hoofdklasse.

Op zondag 20 mei is de laatste competitiewedstrijd. Dan staat in Arnhem de uitwedstrijd tegen Eldenia op het programma.

Verslag: Ivo Veltrop.