Traditiegetrouw vindt op tweede pinksterdag, maandag 21 mei, de Landelijke Dag van het Kasteel plaats bij de kasteelruïne van Asten-Heusden aan de Kasteellaan 12.

Het thema is dit jaar ‘Verborgen verhalen verteld’.

De Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten heeft dit jaar weer diverse activiteiten gepland met muziek, theater en expositie.

Er is een gezellig terras met muziek van Roots’n Rumble. Ook dit jaar is er theater te zien op het kasteel, gespeeld door KansPlus Asten-Someren-Deurne. Het stuk dat zij spelen heet ‘Jonkvrouw zoekt ridder’ en er zijn voorstellingen om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Bezoekerscentrum Het Anna Ceelen Huis is opengesteld met een expositie rondom het thema.

U kunt natuurlijk het kasteel bezichtigen en ook rondom het kasteel lopen, waarbij er uitleg wordt gegeven over de natuur op het landgoed, zoals bij waterplas de Moors door het IVN en bij de bijenhal door bijenhoudersvereniging Ambrosius uit Asten.

De kasteelruïne van Asten is geopend van 12.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt € 3, kinderen tot en met 7 jaar gratis. 

Meer info: www.kasteelasten.nl.


Trefwoorden: dag van het kasteel kasteelrune rootsn rumble verborgen verhalen verteld stichting behoud kasteelerfgoed asten
Geplaatst

maandag 14 mei 2018 | 13.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 21 mei 2018 | 17.38 uur


businessclub