Op dinsdag 15 mei vond de eerste editie plaats van ‘Someren On Stage’, een Positief (beroeps) Podium waar beroepsbeoefenaren spraken met vmbo-leerlingen van het Varendonck College over hun beroep en werkdag.

Aan ‘Someren on Stage’ namen 450 eerstejaars, tweedejaars en derdejaars VMBO-leerlingen van het Varendonck College deel.

Voor dit beroepenfeest hadden zich bijna honderdvijftig beroepsbeoefenaren uit Someren en Asten aangemeld. Er waren vertegenwoordigers van De Somerense Vennen, Nobis, defensie, Gilde-opleiding, Heidehof, Welkoop, Vereijken kwekerij, Land van Horne en Savant. Ook burgemeester Dilia Blok van de gemeente Someren was van de partij. 

Het beroep stond centraal in de persoonlijke gesprekken die plaats vonden aan statafels. Leerlingen kregen zo een beter beeld van werk dat ze later kunnen gaan doen. Bedrijven ontmoetten potentiële toekomstige stagiaires en medewerkers.

Tijdens het beroepenfeest maakten de leerlingen afspraken met de aanwezige professionals voor de On Stage Doe Dag op 30 mei. Dan bezoeken de leerlingen in twee dagdelen de beroepsbeoefenaars waar zij een match mee hebben gemaakt. Zo krijgen zij een eerste indruk van het werk. Niet luisteren, maar doen staat centraal op deze On Stage Doe Dag.


Trefwoorden: someren on stage varendonck college
Geplaatst

woensdag 16 mei 2018 | 17.08 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 25 mei 2018 | 14.56 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub