Met als aanleiding het noodweer in Someren in 2016 zijn de gemeente Someren, de waterschappen Aa en Maas en De Dommel in actie gekomen om Someren klimaatbestendiger te maken.

Inmiddels heeft deze samenwerking, waaraan ook andere partijen, inwoners en bedrijven in Someren deelnemen, een naam: Onweerstaanbaar Someren - samen klimaatbestendiger. Om te laten zien wat er al is gedaan, wat er te gebeuren staat en wat je zelf kunt doen, is de website www.onweerstaanbaarsomeren.nl online.

Op deze website vind je onder andere een dynamische kaart. Hierop is te zien welke maatregelen al zijn genomen.Verschillende knelpunten zijn, vaak met direct omwonenden, in kaart gebracht en aangepakt.

Ook de nog te nemen acties, voor zover op dit moment bekend, vind je op de kaart. Niet alleen de activiteiten van de overheden komen op de kaart, maar ook initiatieven die bijvoorbeeld in eigen tuin zijn uitgevoerd krijgen een plek om zo anderen weer te inspireren.

Op de website zijn ook tips te vinden die je in de eigen directe omgeving toe kunt passen. De website is in ontwikkeling en er zullen in de komende tijd steeds meer activiteiten en ideeën te vinden zijn.

 

Alle inwoners van Someren worden opgeroepen om hun ideeën om Someren klimaatbestendiger en daarmee ‘Onweerstaanbaar’ te maken in te dienen. De beste ideeën maken kans op een tuinbon van € 15. Inwoners kunnen hun idee insturen via de website.


Trefwoorden: waterschap aa en maas de dommel aa en maas onweerstaanbaar someren
Geplaatst

vrijdag 18 mei 2018 | 10.09 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 27 februari 2020 | 15.08 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub