SIRIS-tv zendt op zaterdag 19 en zondag 20 mei het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Heropening winkel ORO:

Op maandag 14 mei werd de vernieuwde winkel van ORO aan de Laan ten Roode in Someren heropend door burgemeester Dilia Blok en enkele cliënten van ORO. Dat gebeurde door het aloude doorknippen van een lintje.

Nieuwe route 56e Kennedymars:

De 56e Kennedymars kent een nieuwe route. Vooral Deurne en Helmond gaan profiteren van de doorkomst van de wandelaars. Sabine Leenders, PR-functionaris van JOEK-Kennedymars, vertelt over de gewijzigde route en mascotte Jack loopt de route.

Première De Notoire Fanfare:

Op woensdag 16 mei vond op het Wilhelminaplein in Someren de première plaats van de Notoire Fanfare. De Notoire Fanfare is een straattheatervoorstelling van veertig minuten, gespeeld door een twintigtal spelers, clowns en muzikanten.

Extra openingstijden Koepelkerk:

Vanaf woensdag 16 mei is de kerk van de Heilige Naam Jezus in Lierop extra geopend. Naast de reguliere eucharistievieringen op zondagen is dit markante kerkgebouw opengesteld op de woensdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Gemeentenieuws - Onweerstaanbaar Someren:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren aandacht voor onweerstaanbaar Someren. Ons klimaat verandert. Dat zorgt voor wateroverlast, hittestress en droogte. De gemeente Someren, de waterschappen Aa en Maas en de Dommel hebben daarom de handen ineengeslagen om Someren klimaatbestendiger te maken. Wethouder Louis Swinkels vertelt hoe Someren onweerstaanbaar gaat worden.

In Bedrijf - The Gym Asten:

In In Bedrijf, het economisch programma van SIRIS-tv, aandacht voor The Gym Asten, geen standaard sport-fitnesscentrum aan de Industrielaan in Asten.

Het programma deel 2:

Première-avond nieuw theaterprogramma De Ruchte:

Op woensdag 9 mei vond in De Ruchte in Someren de presentatie plaats van het theaterprogramma van 2018-2019. Het programma is steengoed. 

Jack ontmoet burgemeester Blok:

Jack, de mascotte van de Kennedymars, heeft in zijn leven maar één burgemeester gekend en dat is Alfred Veltman. Die is vertrokken. Wat nu Jack?

Gemeentenieuws - Informatiebijeenkomst regionale zonnepanelenproject De Groene Zone:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de Informatiebijeenkomst van het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone. De Groene Zone is een samenwerkingsproject van twaalf gemeenten waaronder ook de gemeente Someren en heeft als doel om in twee jaar tijd 7.000 woningen te voorzien van zonnepanelen. Het regionale zonnepanelenproject houdt op dinsdag 29 mei een informatiebijeenkomst in De Ruchte in Someren. Wethouder Guido Schoolmeesters en gemeenteambtenaar Clemens Dijcks vertellen er meer over.

In Bedrijf - De Grutter in Asten:

In In Bedrijf, het economisch programma van SIRIS-tv, aandacht voor restaurant De Grutter aan de Prins Bernhardstraat in Asten. Celine Eijsermans is de eigenaresse.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 18 mei 2018 | 17.38 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 25 mei 2018 | 06.40 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub