NWC verzekerd van play-offs na remise tegen Blerick

NWC uit Asten heeft op de voorlaatste speeldag een play-off-ticket veiliggesteld.

De formatie van Roel Nabuurs speelde met 1-1 gelijk tegen Blerick en zag Wilhelmina Boys verliezen, waardoor plaats twaalf niet meer in gevaar komt.

NWC startte prima op een warm sportpark 't Saorbrook. De Astenaren hadden het beste van het spel en waren constant op de Venlose helft te vinden. Uit dat overwicht kwam een grote kans voort van Timo Janssen, die zichzelf voor Blerick-doelman Frank Decker zette maar met zijn linkerbeen niet krachtig kon uithalen. NWC maakte een gedecideerde indruk en won veel duels en tweede ballen, waardoor Blerick achter de feiten moest aanlopen. Toch gingen de bezoekers meermalen slecht om met de geboden kansen, want de juiste eindpass konden de oranjehemden telkens niet geven. Toen scheidsrechter Senders bijna wilde fluiten voor de rust, kwam Blerick heel dicht bij de openingstreffer. Bij de tweede paal had Jeffrey Bömers helemaal vrijstaand de bal voor het inschieten, maar NWC-keeper Stefan Vaas zorgde er met een fenomenale redding voor dat de brilstand mee naar de kleedkamer genomen kon worden.

Na de pauze maakte NWC opnieuw de meest fanatieke indruk en die instelling werd beloond in de 56e minuut. Merijn van Brussel zette zijn teamgenoot Sam Ockers vrij voor Decker en de Astense spits rondde beheerst af: 0-1. Vervolgens had NWC de wedstrijd vrij aardig onder controle, maar moest het opletten voor de momenten dat Blerick gevaarlijk voor het doel opdook. De Limburgse coach Roy Schijven had nog een troef op de bank - namelijk targetman Paul van Liempd - en probeerde met hem wat dreigender te worden. Van Liempd, die in het verleden meerdere keren scoorde tegen NWC, zorgde inderdaad voor wat meer power in de Blerick-voorhoede maar échte doelrijpe kansen waren schaars. De beste mogelijkheid was uit een vrije trap van Youssef Bahari, wiens inzet uit de hoek werd gedoken door Vaas. De spanning nam al helemaal toe toen rechtsback Menno Janssen van de gasten met twee keer geel van het veld werd gestuurd door Senders, nadat hij Bahari neerlegde. NWC probeerde de zege over de streep te trekken en bleef tot de laatste snik knokken. Invaller Juul Verbugt, die zijn rentree maakte in het vaandelteam na lang blessureleed, had nog een prachtige knal in huis van verre afstand, maar Decker redde. Heel diep in de extra tijd kreeg NWC toch de deksel op de neus. In eerste instantie pareerde Vaas een honderd procent kans voor Bömers, maar de rebound werd een prooi voor Kevin Holla: 1-1. Vrij snel daarna gaf de arbiter uit Veldhoven het eindsignaal en langs de zijlijn was al bekend dat het gelijke spel voldoende was voor het bereiken van de play-offs, al was de zeer late gelijkmaker wel een bittere pil. Voor Blerick betekende het een zeer belangrijk punt, omdat Wilhelmina Boys nu de rode lantaarn heeft overgenomen.

NWC heeft een voorsprong van vijf punten op de nieuwe hekkensluiter en dat is met nog één duel te gaan vanzelfsprekend niet meer in te halen. NWC treft zondag 27 mei thuis de equipe uit Best en zij vechten dus voor de laatste kans om niet rechtstreeks te degraderen, terwijl Blerick de degens kruist met Sparta'18 in Sevenum. In ieder geval is al duidelijk dat NWC de play-offs allemaal op eigen sportpark zal spelen.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Ruud Leenen, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen, Timo Janssen, Merijn van Brussel, Martijn Henst (86' Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans (71' Juul Verbugt) en Sam Ockers (90' René Peters).

 


Trefwoorden: nwc sv blerick
Geplaatst

zondag 20 mei 2018 | 20.46 uur

Laatst gewijzigd

zondag 27 mei 2018 | 18.07 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub