SIRIS.nl

Someren scoort vijf keer in Tegelen

Someren boekte in de voorlaatste competitiewedstrijd tegen SC Irene de grootste overwinning van het seizoen.

Freek van Bussel (2x), Koen de Louw (2x) en Luuk Hoeben waren doeltreffend. Het was tevens de laatste wedstrijd voor Thijs Cortenbach, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

In een wedstrijd om des keizers baard werd Stijn Kusters op het middenveld geposteerd en stond Wesley van den Boomen centraal in de verdediging.
Spits Freek van Bussel, die op het einde van de competitie weer met regelmaat scoort, bracht Someren op een 2-0 voorsprong. Vorige week was Freek al verantwoordelijk voor de twee treffers tegen Blerick en ook in Tegelen had hij er binnen een half uur twee inliggen. Het eerste doelpunt mocht er zijn. Van Bussel controleerde een diepe bal van Maarten Werts uitstekend en haalde met een harde knal doeltreffend uit, 0-1. Zijn tweede doelpunt was een benutte penalty en tussendoor kopte hij vrij voor het Irene-doel precies in de handen van doelman Kessels.

Kort na de 0-2 kwam de thuisclub via Jordy Vallen op 1-2. Verdedigend was het niet altijd sterk wat Someren liet zien en de thuisclub kreeg ook enkele mogelijkheden via Gielen en Van Rhee. Doelman Maarten Werts bewees met enkele goede reddingen eens temeer dat hij een zeer betrouwbare sluitpost is.

Na rust bouwde Someren zijn voorsprong uit. Luuk Hoeben knikte binnen het uur met het hoofd een goede voorzet van Maico Meulen in de touwen, 1-3. Nadat Freek van Bussel was gewisseld, ging Koen de Louw in de punt van de aanval spelen en dat bekroonde hij met twee kopdoelpunten, beide keren op aangeven van Luuk Hoeben. Invaller Mickey Gubbels scoorde namens de thuisclub ook een keer, zodat er na negentig minuten een 2-5 eindstand op het scorebord prijkte.

Niels Schweren liep nog tegen een gele kaart aan en is volgende week geschorst in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen RKVVO.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Niels Schweren, Wesley van den Boomen (79 Joep Swinkels), Robin van den Aker, Koen de Louw, Stijn Kusters, Luuk Hoeben, Thijs Cortenbach, Fabio Peters (64 Mike Verdonschot), Freek van Bussel (64 Luc Bouwmans), Maico Meulen.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek