Van 22 tot en met 25 juni vindt de jaarlijkse kermis in Someren-Eind plaats.

Een kermis, die zoals in veel kleine kernen, onder druk staat. Teruglopende bezoekersaantallen, kleinere en minder attracties en afnemende inkomsten voor de exploitanten.

In de afgelopen maanden is er een werkgroep geformeerd die gaat proberen de komende jaren de kermis om te vormen tot een toekomstbestendig dorpsevenement.

Een werkgroep van mensen uit de samenleving die graag willen dat de kinderen nog jaren kunnen genieten van de kermisattracties. De werkgroep bestaat uit Simone van Horik, Marion Maas, Dieuwertje van den Boomen, Tom Strik, Koen Veugen, Geert van de Manakker, Twan van de Moosdijk en Bart de Groot.

Vorig jaar is er voor gekozen om de vrijdag toe te voegen aan de kermisdagen en de dinsdag los te laten. Dat zal dit jaar ook zo zijn. Met de medewerking van de exploitanten zal er geprobeerd worden om ook dit jaar de kermis op vrijdagmiddag tijdig te openen. Tevens is de werkgroep bezig om met de gemeente en de exploitanten te kijken naar kwalitatief zo goed mogelijke attracties. En op zondag naar een activiteit om kinderen, ouders en grootouders naar de kermis te trekken.

Om de kermis goedkoper te maken heeft de werkgroep met de lokale horeca, detaillisten en bedrijven een spaarzegelactie opgezet. Bij iedere € 5, die men spendeert bij een van deze lokale ondernemers, krijgt men 1 kermisspaarzegel. Bij vijftig zegels is de kaart vol.

Op kermisvrijdag en -zaterdag tussen 15.00 en 18.00 uur kan men volle kaarten inwisselen op het Einderplein. Een volle spaarkaart levert 12 ritten op bij de diverse attracties. De spaarzegelactie start het komend weekend en eindigt op kermisvrijdag 22 juni om 20.00 uur.

Spaarkaarten en spaarzegels zijn verkrijgbaar bij Supermarkt Attent Bosch, Bakkerij van Eijk, Bloemisterij Vlemmix, Wijnwinkel de Geneughten, Clerks Zoetwaren, Van den Eijnde Woninginrichtingen, Hans Kluijtmans audio-video, van de Laar Tweewielers, Total tankstation H. Lemmen (uitgezonderd brandstof), Speeljuweel, Grieks restaurant Mythos, café ‘t Eind, Kareltje Kebab, café/zaal Jan van Tieskes, Pedro’s Tapasbar, Partycentrum de Plattevonder, IJskroon Raijmakers.

Nieuwe bedrijven kunnen zich melden bij de werkgroep.

 


Trefwoorden: kermisspaarzegel someren-eind kermis
Geplaatst

dinsdag 22 mei 2018 | 19.07 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 23 mei 2018 | 06.40 uur


businessclub