SIRIS-tv zendt op zaterdag 26 en zondag 27 mei het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Diploma-uitreiking voor mini's SV Someren:

Op woensdag 23 mei legden de jongste leden van SV Someren, de mini's, op sportpark De Potacker hun voetbalexamen af. Ze behaalden allemaal hun felbegeerde voetbaldiploma. 

Skavuiten Mik:

Bakkerij Van de Mortel in Someren en Asten introduceert, samen met de bierbrouwers van Skavuiten een nieuwe broodsoort, namelijk de ‘Skavuiten Mik’. Zij hielden op zaterdag 19 mei een proeverij van hun bier, de Dukater, samen met hun eigen Dukater-grillworst van Van Kemenade uit Asten en van de nieuwe ‘Skavuiten mik’. 

Peteyfest 2018 in Lierop:

Op zaterdag 26 mei wordt in Lierop het Peteyfest gehouden. Na tien jaar stoppen ze het Peteyfest in een nieuw jasje. Martijn van den Eijnden, secretaris en penningmeester van Stichting Petey, vertelt wat er staat te gebeuren.

Antoon van Helmond eerste keizer Sint Jorisgilde Asten:

Op zondag 29 april vierde het Sint Jorisgilde uit Asten de feestdag van Sint Joris. Bij het koningschieten schoot Antoon van Helmond zich naar de titel 'Keizer'. Eerder was Antoon koning van 1996-1998 en van 1998-2000. In de Caert van het Sint Jorisgilde staat dat een gilde lid bij drie keer koning uitgeroepen wordt tot keizer.

Het programma deel 2:

Someren on Stage:

Op dinsdag 15 mei vond de eerste editie plaats van ‘Someren On Stage’, een Positief (beroeps) Podium waar beroepsbeoefenaren spraken met vmbo-leerlingen van het Varendonck College over hun beroep en werkdag. De Peelpioniers maakten een aftermovie. 

Start bouw Lienderweg Asten:

Op donderdag 24 mei startte Bergopwaarts met de bouw van vijf energiezuinige rijwoningen aan de Lienderweg in Asten. De bouw wordt uitgevoerd door BurgtBouw uit Deurne. Samen met de gemeente Asten en BurgtBouw werd op symbolische wijze het startsein gegeven.

Digitale fiets voor Eegelshoeve:

Kleinschalig Wonen Eegelshoeve in Someren heeft een nieuwe digitale fiets kunnen aanschaffen. Donderdag 24 mei werd de fiets feestelijk in gebruik genomen.

Artheo Beeldentuin & Atelier:

Theo van Dam opent tot en met 17 juni iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur zijn Artheo Beeldentuin & Atelier aan de Behelp 15 in Heusden. Er is werk te bewonderen van Trudy van Dam (glasobjecten), Theo van Dam (beelden in brons en kunststof), Sjef Cox (levende communicatie), Peer van Ling (surrealistische maquettes), Jos Spiertz (beweging in steen) en Peter Bergenhenegouwen (beelden en objecten).

Gemeentenieuws - Informatiebijeenkomst regionale zonnepanelenproject De Groene Zone:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de Informatiebijeenkomst van het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone. De Groene Zone is een samenwerkingsproject van twaalf gemeenten waaronder ook de gemeente Someren en heeft als doel om in twee jaar tijd 7.000 woningen te voorzien van zonnepanelen. Het regionale zonnepanelenproject houdt op dinsdag 29 mei een informatiebijeenkomst in De Ruchte in Someren. Wethouder Guido Schoolmeesters en gemeenteambtenaar Clemens Dijcks vertellen er meer over.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 26 mei 2018 | 09.10 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 01 juni 2018 | 07.33 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub