Matig NWC sluit competitie af met nederlaag tegen Wilhelmina Boys

NWC (Asten) is er niet in geslaagd om de reguliere competitie positief af te sluiten.

Op een drukkend warm sportpark ’t Root speelden de oranjehemden een uiterst moeizame partij en werd in de slotfase verloren van Wilhelmina Boys, dat zich daardoor verzekerde van play-offs.

In de eerste helft kreeg NWC de beste kansen. Binnen enkele minuten moest Wilhelmina Boys-goalie Tom Molenberg zich strekken bij een prachtige vrije trap van Sander van den Eijnde. Niet ver voor rust kreeg Douwe Hurkmans de uitgelezen kans op 1-0, maar nadat zijn teamgenoten hem prima in stelling brachten stuitte de middenvelder op Molenberg. In de corner daarop volgend miste Tom van Bussel voor open doel. De eerste helft was van bedroevend niveau en qua hoogtepunten viel er heel weinig te genieten in Asten. De gasten uit Best, die voor hun laatste kans vochten, konden niet beter en dat gold eigenlijk ook voor NWC. Coach Roel Nabuurs hield meerdere spelers met lichte blessures en spelers die op scherp stonden uit voorzorg aan de kant, maar ondanks de goede wil ontbrak het NWC simpelweg aan kwaliteit om de bezoekers écht pijn te doen.

Na rust probeerde Wilhelmina Boys wat meer power te tonen in aanvallend opzicht en enkele keren werd het gevaarlijk voor het NWC-doel. Een poging van Mark de Wit was dreigend, maar niet meer dan dat. Zijn inzet ging naast. Aan de overzijde vuurde Juul Verbugt hard op doel, maar ook deze uithaal leverde geen treffer op. Het duel zat op slot en een 0-0-eindstand leek niet onlogisch. Toch waren het de manschappen van Tom Franse die met de cruciale zege aan de haal gingen. Na weer simpel balverlies aan Astense kant werd Scott Smit gelanceerd en hij verschalkte Stefan Vaas met een schot in de verre hoek: 0-1. NWC, dat grossierde in foute passes en geen enkele offensieve overtuiging liet zien, kon deze tegengoal volledig aan zichzelf wijten. In de slotfase, toen de afscheid nemende Ralf van Oosterhout onder luid applaus het veld verliet ten faveure van René Peters, hoopten de oranjehemden nog één keer alles uit de kast te halen om een gelijkmaker te produceren. Wilhelmina Boys liet zich echter niet kennen en trok de overwinning over de streep waardoor ook de Bestenaren de play-offs in zullen gaan. SV Blerick is het kind van de rekening en degradeert rechtstreeks naar de derde klasse. Over de tegenstander die NWC ontmoet in de eerste ronde van de play-offs is op dit moment nog niets bekend, daarover later meer.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Teun van Erp, Ralf van Oosterhout (89’ René Peters), Juul Verbugt, Timo Janssen (79’ Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans en Sam Ockers.


Trefwoorden: nwc asten nwc
Geplaatst

zondag 27 mei 2018 | 17.07 uur

Laatst gewijzigd

zondag 03 juni 2018 | 16.37 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub