Mannenkoor De Nachtegaal uit Someren hield op zaterdag 26 mei in De Ruchte een bijzonder concert getiteld ‘In Contrasto’.

De titel van het concert symboliseerde het contrast is muziekstijlen.

Voor de pauze werd het programma gevuld door een gezamenlijk optreden van Mannenkoor De Nachtegaal en het Astens Mannenkoor. Samen vormden zij een indrukwekkend geheel van meer dan honderd zangers. Het muzikale programma bevatte operawerken van diverse componisten.

Het Astens Mannenkoor en Mannenkoor De Nachtegaal zongen dit programma grotendeels ook tijdens het jubileumconcert van het Astens mannenkoor op 18 maart in Asten. Dit keer stond het koor onder leiding van dirigent Paul Mestrom. Solo-optredens waren er van Sonja Feenstra (sopraan) en Poul van Rooij (tenor en tevens dirigent van het AMK). Solisten en koor werden op piano begeleid door Annemieke Beelen. 

Na de pauze was er een optreden van de Somerense zanggroep Artisjok. Zij brachten een meer eigentijds repertoire met begeleiding van de gitariste Dees Al.

Artisjok is een groep van vijf Somerense mannen met een gezamenlijke passie voor muziek. De uitdaging zoeken zij in het zingen van bekende en minder bekende muziek met een Artisjok 'sausje' overgoten.


Trefwoorden: mannenkoor de nachtegaal astens mannenkoor artisjok in constrasto paul mestrom
Geplaatst

zondag 27 mei 2018 | 17.12 uur

Laatst gewijzigd

zondag 27 mei 2018 | 16.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub