SIRIS-tv zendt op zaterdag 2 en 3 juni het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Kennedymars zoekt vrijwilligers:

Voor de 56e Kennedymars in Someren op 7 en 8 juli is JOEK nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Om alles in goede banen te leiden en er een geslaagd evenement van te maken zijn er volgens Sabine Leenders veel helpende handen nodig.  

Opening expositie De Peel aan Zee:

Op donderdag 24 mei werd in Museum Klok & Peel in Asten de nieuwe vaste expositie ‘De Peel aan Zee’ geopend. In een viertal tijdzones (holoceen, pleistoceen, plioceen en mioceen) is te zien hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden in klimaat en cultuur. De nieuwe tentoonstelling vormt een mooie afsluiting van het grootschalige vernieuwingsprogramma van Museum Klok & Peel.

Peteyfest 2018:

Het Lieropse festival Peteyfest kende op zaterdag 26 mei een nagenoeg uitverkocht huis, prachtig zomers weer en heel veel gezelligheid. Ook het nieuwe concept werkte. Peteyfest vulde het terrein op een sfeervolle en creatieve manier in met zeven kleine tot middelgrote area's, een nieuwe thematische food & drinkplek en allerlei activiteiten op het terrein. En natuurlijk was er muziek.

Afscheidsreceptie politieagent Toon van Loon:

Toon van Loon uit Someren nam op vrijdag 25 mei afscheid van de politie. Bijna zijn hele dienstverband werkte Toon vanuit het politiebureau in Asten. Eerst bij de Rijkspolitie in Someren en Asten en na de reorganisatie als netwerk-inspecteur in de gemeenten Deurne, Asten en Someren.

Het programma deel 2:

Lente in Asten en Someren:

Het is volop lente. SIRIS-stagiaires Cathinca Verlaek en Jeske Swart maakten een gepast lentefilmpje. Ze houden van dieren.

Avond4Daagse Asten:

De Avondvierdaagse in Asten is terug van weggeweest. Dankzij enkele dames van buurtvereniging Klavertje 4. Op maandag 28 mei lieten de kleine en grote wandelaars zich inschrijven voor deze wandelvierdaagse. En dat waren er heel veel.

56e Kennedymars voor Tonny:

De teller van het aantal inschrijvingen voor de 56e Kennedymars is opgelopen tot voorbij de 1.000. Tonny van den Burg uit Someren is ook weer van de partij. Hij heeft nog geen enkele editie gemist en loopt de Kennedymars dus voor de 56e keer.

Heusden Kermis:

Van 26 tot en met 29 mei was het Heusden kermis.

Nieuwe ledverlichting wijzers Koepelkerk:

De wijzers van de kerkklok hangen sinds maandag 28 mei weer aan de Koepelkerk in Lierop. Met hulp van een grote kraan werden de wijzers met nieuwe ledverlichting teruggeplaatst.

Sponsorloop op de Bonifatiusschool:

De Bonifatiusschool in Asten hield op woensdag 30 mei een sponsorloop voor het goede doel KansPlus Asten-Someren-Deurne. De sponsorloop begon met een warming-up, verzorgd door Sportstuif.

Denise Siroen, drumster in hart en nieren:

Cathinca Verlaek uit Eindhoven loopt stage bij SIRIS-tv. Zij maakte een film voor haar eindexamenproject voor de opleiding audiovisueel specialist aan het SintLucas in Eindhoven. Het is een videoportret over Denise Siroen, een multi-instrumentalist uit Helmond. Als klein meisje trommelde ze al op moeders potten en pannen. Tegenwoordig is ze afgestudeerd muzikante van het RockCity in Eindhoven.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 02 juni 2018 | 09.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 07 juni 2018 | 06.54 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub