SIRIS.nl

Dorpsbijeenkomst Someren-Eind over klimaat en veiligheid

De gemeente Someren houdt op dinsdag 5 juni voor alle inwoners uit Someren-Eind een informatiebijeenkomst over veiligheid en het klimaatbestendiger maken van Someren-Eind.

De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) in De Einder.

Samen met de waterschappen Aa en Maas en de Dommel is de gemeente druk bezig maatregelen te treffen om Someren klimaatbestendiger te maken. Dat is nodig want ons klimaat verandert en wordt wisselvalliger. Stortbuien en warmte wisselen elkaar af met overstromingen, droogte en hittestress tot gevolg. Daar moeten we iets aan doen. De gemeente heeft uw kennis en ervaring daarbij hard nodig. Want wat betekent hitte, droogte én wateroverlast voor uw woongenot en beleving van uw omgeving?

De gemeente neemt u deze avond ook mee in de wereld van veiligheid. Wat is veiligheid? Wat gaat er goed? Waar maakt u zich zorgen om? Denk aan het verbeteren van verkeersveiligheid, veiligheid in uw woonomgeving, maar ook veiligheid gerelateerd aan drank- en drugsgebruik. Uw inbreng wordt meegenomen als input voor het nieuwe Integraal Veiligheidsbeleid Someren 2019-2022.