Doek valt voor NWC na verlies tegen FC Engelen

Degradatie is al na één play-off een feit voor NWC Asten.

De oranjehemden verloren de hectische thuiswedstrijd tegen FC Engelen terecht met 0-2 en moeten na de zomer, voor het eerst sinds het kampioensseizoen 2004/2005, weer aan de bak in de derde klasse.

Dat het geen eenvoudige klus zou gaan worden, was wel bekend in de selectie en staf van NWC. Daarom startten de Astenaren fel en was er de nodige dreiging voor het doel van FC Engelen. Aan de achterlijn brak Sam Ockers goed door en legde hij vervolgens terug op de scorende Jeroen van Deursen, maar de aanval was al geannuleerd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

Ook aan de overkant bolde het net, maar ook hier zette arbiter Verpaalen een streep doorheen. Op advies van grensrechter Van Zuilichem, die voor buitenspel vlagde, ging de treffer van Quinten Vorstenbosch niet door. Hij kon voor open doel binnenschuiven op aangeven van Walid Johri, maar vergat zich slim te positioneren. Niet veel later kreeg Vorstenbosch een hernieuwde kans toen de leidsman uit Rucphen een penalty toekende aan de bezoekers, nadat de stompende NWC-doelman Stefan Vaas te wild in duel ging met zijn directe tegenstander. Vorstenbosch had geen moeite met de strafschop en noteerde de 0-1 voor FC Engelen.

De frustratie nam toe aan Astense zijde, want binnen het half uur liep NWC al tegen drie gele kaarten aan. Dat er een hoop spanning en stress op deze wedstrijd stond was duidelijk te zien, al viel dat voor rust nog enigszins mee. De grootste mogelijkheid voor de gastheren was voor Jeroen van Deursen, die op snelheid de Engelen-defensie klopte maar vervolgens zag dat goalie Recep Uluman reddend optrad. Hier had NWC op gelijke hoogte moeten komen, zeker in de wetenschap dat de moeilijk scorende oranjehemden doorgaans niet heel veel kansen krijgen.

Coach Roel Nabuurs had het druk met wisselen in de eerste helft, want eerst viel Menno Janssen geblesseerd uit en in de rust bleef ook de gekwetste Mark Bosch achter in de kleedkamer. Hun vervangers waren Tom van Bussel en Leon van den Bosch, die vanaf dat moment het nieuwe centrale verdedigingsduo vormden. Die posities werden daarvoor nog ingenomen door Ruud Leenen en captain Martijn Henst.

Na rust ging NWC logischerwijs direct op jacht naar de 1-1, maar een gebrek aan creativiteit en stootkracht zorgde ervoor dat er weinig gevaar kon worden gesticht voor het vijandelijke doel. Ockers had nog wel een wapenfeit in huis, maar zijn knappe kopbal ging over. De spits ging even later in de buurt van de achterlijn naar de grond omdat hij aangetikt werd, maar Verpaalen vond het geen strafschop daar waar NWC er wellicht wel één had moeten krijgen. Langzaamaan werd het een echte vechtwedstrijd, met erg veel (stevige) duels en een groot aantal gele kaarten. De adrenaline werd Henst op een gegeven moment te veel toen hij, opgejut door het talrijke publiek, een tackle inzette terwijl hij al op scherp stond. Verpaalen toonde Henst zijn tweede kaart en stuurde de Astense controleur van het veld. Engelen wist wel raad met dit soort momenten en vertoonde regelmatig theatrale trekjes. Irritant, maar slim. NWC maakte het zichzelf derhalve heel lastig en was even van slag, waardoor Engelen veel ruimte kreeg om het hectische duel in het slot te gooien. Kansen voor Marijn van Rijswijk (fraaie reflex Vaas), Niels Nagtzaam (indraaiende vrije trap op de paal) en Yasin Uluman (voor open goal) werden onbenut gelaten, waardoor de spanning volop in de wedstrijd bleef.

Vier minuten voor tijd moest NWC dan toch capituleren toen Engelen voor de zoveelste keer gevaarlijk uitbrak en de piepjonge invaller Nourreddine Mohoul eenvoudig de 0-2 binnen kon schieten. Hij besliste deze eerste play-off-ronde en bezorgde zijn uitzinnige ploeg de verdiende zege, tegen een NWC dat zich volgend seizoen derdeklasser moet noemen. Engelen gaat in de tweede ronde de strijd aan met het Geldropse Braakhuizen.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen (45’ Tom van Bussel), Ruud Leenen, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Jeroen van Deursen, Timo Janssen, Merijn van Brussel (64’ Juul Verbugt), Mark Bosch (46’ Leon van den Bosch), Douwe Hurkmans en Sam Ockers.


Trefwoorden: fc engelen nwc nwc asten
Geplaatst

zondag 03 juni 2018 | 17.37 uur

Laatst gewijzigd

zondag 03 juni 2018 | 18.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub