Na een geslaagd beroepenfeest op 15 mei was het donderdag 31 mei dan zover.

450 Vmbo-leerlingen van het Varendonck College hadden hun Doedag en liepen een hele of halve dag mee op een bedrijf.

Van een lasbedrijf tot zonweringen, van een fruitteler tot een bouwbedrijf, van kapper tot hotel en van defensie tot de burgemeester van Someren.

Deze en andere bedrijven openden hun deuren voor de leerlingen. Die waren tijdens het beroepenfeest zelf op zoek gegaan naar het bedrijf of beroep waar ze mee kennis wilden maken tijdens de Doedag.

Honderden Varendonckleerlingen verspreidden zich over de regio en vormden zich een beeld van het bedrijf en de beroepen die daarbinnen te vinden zijn. Een greep uit de activiteiten: bij een supermarkt werden leerlingen rondgeleid en kregen ze uitleg over de producten. Bij een showroom gingen leerlingen creatief aan de slag en maakten een moodbord.

Drie bedrijven hadden de krachten gebundeld en lieten tien jongens een mooi lampje lassen en in elkaar zetten. Een leerling zat een middag achter de balie bij de tandarts. Een grote groep leerlingen was al vroeg opgehaald door defensie om een geweldig en vermoeiend programma op de kazerne te volgen. Verschillende meiden lieten zich van hun zorgzame kant zien op de zorgboerderij en anderen konden bij de kapper laten zien hoe handig ze waren. Een leerling ging in gesprek met de burgemeester en anderen bezochten een vakantiepark, fruitteler, veebedrijf, slager, bakker en meer.

Het was een geslaagde dag die de leerlingen allemaal heeft geholpen om hun eigen toekomst scherper in beeld te krijgen.


Trefwoorden: vmbo doedag varendonck college
Geplaatst

dinsdag 05 juni 2018 | 12.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 juni 2018 | 13.42 uur


businessclub