Op zaterdag 2 juni vond in de kantine van SV Someren de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats.

De avond startte met het huldigen van de jubilarissen. Dat waren er dit jaar heel wat: 1 x 50 jaar, 10 x 40 jaar en 16 x 25 jaar SV Someren.

De jubilarissen zijn:

Ben Tinnemans (50)

Ben speelde vroeger als actief speler in de lagere teams. Hij was jeugdleider en seniorenleider en voorzitter van de veteranenafdeling. Ben maakte deel uit van de jubileumcommissie 40-jarig bestaan SV Someren. Ook was hij tien jaar secretaris van het hoofdbestuur. In 1999 werd Ben benoemd tot erelid van de vereniging. Op dit moment is hij nog enkele keren per jaar actief tijdens de zondagdienst.

Tiek van Santvoort (40)

Tiek was vroeger heel actief binnen de jeugdafdeling als leider en ook enkele jaren als lid van het jeugdbestuur. Hij maakte in 1984 (evenals Ben Tinnemans) deel uit van de jubileumcommissie die het 40-jarig bestaan van de vereniging organiseerde. Tiek hielp regelmatig een handje mee bij diverse clubactiviteiten. Hij maakt van zijn hart geen moordkuil.  Tiek is fanatieke zaterdagsupporter, maar ook van het eerste elftal en donateur.

Marcel van de Berkmortel (40)

Marcel was speler van de jeugd en van de selectie. Hij speelde ook jarenlang in het eerste elftal en beschikte destijds volgens veel vrouwelijke supporters over de mooiste voetbalbenen van het vaandelteam. Marcel werd een aantal keren kampioen met Someren 1 en 2. Na zijn afscheid als actief voetballer is ook nog een tijdje actief geweest als begeleider bij de selectie. Hij is nu donateur en vader van een aanstormend voetbaltalentje.

Twan van den. Boomen (40)

Twan speelde ook jarenlang in de hoogste jeugdteams en in de selectie. Een uitstekende middenvelder, die diverse kampioenschappen in de wacht sleepte bij de jeugd en in de seniorenselectie. Hij was jarenlang actief in het eerste elftal. Na zijn actieve voetbalcarrière was Twan een tijdje uit beeld bij de voetbalclub, maar daarna was hij actief bij de jeugdafdeling o.a. bij het hoogste A-team. Inmiddels is Twan weer volop actief binnen de selectie als assistent-trainer en leider van Someren 1.

Guus Loomans (40)

Guus is de zoon van een van de betere spitsen uit de geschiedenis van SV Someren. Hij speelde zelf in de hogere jeugdelftallen, maar verliet Someren al op jonge leeftijd. Guus woont inmiddels al het grootste deel van zijn leven in Maarssen, maar bleef SV Someren al die jaren trouw als donateur.

Toon van Maris (40)

Voor al zijn vrijwilligerswerk voor SV Someren kreeg Toon in 2002 De Opsteker en in 2008 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. In 2014 werd hij benoemd tot Erelid. Toon werd lid in 1978 toen hij vanuit Zeilberg verhuisde naar Someren. Tot 1983 speelde hij in de selectie en daarna nog enkele jaren recreatief. Vanaf het begin was Toon ook jeugdleider. Hij begon als leider bij de B1, later de A1, trainer D-afdeling, hoofdtrainer E-afdeling, C-afdeling en de B1 en uiteindelijk nog een paar jaren leider van A1 en B1. Van 1982-1988 was Toon secretaris van de jeugdafdeling. Dat was in die tijd een combi-functie (alg. secretaris en wedstrijdsecretaris en in de eerste jaren ook nog groepsleider van een afdeling). Na een korte pauze van twee jaar begon Toon weer bij de jeugdafdeling. Ook was hij nog een tijd grensrechter bij Someren 1.

In 1994 nam Toon het initiatief voor deelname aan jeugdvoetbaltoernooien in Oostenrijk. In totaal werd dat vijf keer georganiseerd. Toen de jeugdafdeling in 1999 vijftig jaar bestond, leverde Toon ook zijn aandeel in het jubileumboek en in 2004 (60-jarig bestaan vereniging) was hij lid van de jubileumcommissie. Ook was hij commissielid bij de viering van het 60-jarig jubileum van de jeugdafdeling in 2009.
Toon organiseerde zijn eigen jeugdtoernooien. Met kerstmis 1978 was Toon mede-initiatiefnemer en mede-organisator van het eerste Kerstvoetbaltoernooi in de Postel (een toernooi dat niet meer weg te denken is bij SV Someren). In 1980 en 1982 was hij mede-organisator van de uitwisselingstoernooien met het Duitse Kollerbeck.  In 1989 begon Toon als coördinator van de jeugdtoernooien met vanaf 1991 de inmiddels traditionele E- en F-toernooien met deelname van maar liefst 120 teams. In 1995, 1997, 1999, 2001 en 2004 was hij organisator van de internationale jeugdtoernooien met teams uit diverse Europese landen. Vanaf 1989 verzorgt Toon het indelen en inschrijven van alle jeugdteams voor de uittoernooien. Toen de commissie waarden en normen werd opgericht, werd Toon ook lid van die commissie. Ook is hij jeugdscout en lid voetbaltechnische zaken. Toon is bovendien een trouwe supporter, die nagenoeg elke zaterdag en zondag op De Potacker langs de lijn te vinden is.

Fons Geevers (40)

Fons werd toen hij in Someren kwam wonen meteen lid van de vereniging. Hij speelde diverse jaren bij de seniorenafdeling en werd daarna sponsor van SV Someren. Fons is ook regelmatig aanwezig als supporter bij wedstrijden van Someren 1. Fons is momenteel donateur en nog steeds op meerdere manieren betrokken als sponsor.

Toon Lemmens (40)

Toon was vroeger actief als speler in de lagere elftallen (o.a. bij Henry Tinnemans). Een speler waar je op kon rekenen. Toon is nadat hij stopte met voetbal nog steeds iemand waar je op kunt rekenen. Hij is bijvoorbeeld nog steeds actief in de zondagdienst.

Wilbert Nijssen (40)

Wilbert was technisch een uitstekende voetballer, die altijd speelde in de hoogste jeugdteams en in de selectie. Hij maakte veel kampioenschappen mee bij de jeugd en bij Someren 1. Zo werd hij o.a. samen met de andere jubilarissen Marcel en Twan in 1987 met A-top (kring)kampioen en Brabants kampioen. Wilbert was ook actief betrokken bij de jeugd en is nu nog steeds donateur.

Marc van den Boomen (40)

Marc speelde jarenlang bij SV Someren, o.a. in het team van Henry Tinnemans. Bij het kampioenschap van Someren 7 in 1993 vermeldde het clubblad: “Aan zijn talent hoeft niet getwijfeld te worden. Kan bij elke trap een kwartier vooruit denken. Zijn geestdrift is onbeperkt en hij is altijd optimaal gemotiveerd. Inderdaad, want Marc bleef de club ook na zijn actieve voetbalperiode altijd trouw als donateur.

Gerard Swinkels (40)

Gerard is de vader van Leon en Mark Swinkels. Hij is momenteel donateur, maar steunde de vereniging in het verleden ook altijd als trouwe supporter en kantinebezoeker. Gerard was jarenlang (samen met Piet Lomans) heel actief betrokken bij diverse bouwprojecten op sportpark De Potacker.

Jack Isbouts (25)

Na de jeugdafdeling heeft Jack jarenlang gespeeld in het derde elftal en enkele elftallen net daaronder. Op zijn 34e is hij gestopt als lid en daarna weer lid geworden om grensrechter te worden in de A1 van Hans van Santvoort en ook om te spelen in de veteranenafdeling. Jarenlang was Jack grensrechter in teams waarvan Hans trainer-coach was, niet alleen bij de jeugd, maar ook bij de seniorenafdeling. Momenteel is Jack donateur en een trouwe supporter van Someren 1.

Henk van Seggelen (25)

Net als Jack Isbouts is Henk na zijn actieve voetbalcarrière gestopt als lid en ondanks dat hij inmiddels in Asten was gaan wonen toch weer opnieuw lid geworden. Dat was in 1993 om te gaan voetballen bij de veteranen. Henk heeft zich altijd sterk gemaakt voor die afdeling, niet alleen als speler, maar ook als leider, bestuurslid en scheidsrechter. Daarnaast hielp Henk regelmatig mee als er bouw- of schilderwerkzaamheden waren op De Potacker.

Jan van Vroonhoven (25)

Jan is op 28-jarige leeftijd lid geworden om te voetballen in het achtste elftal. Tijdens en na zijn actieve voetbalperiode is hij ook heel betrokken bij het zaalvoetbal en bij de vereniging als sponsor en donateur. Niet alleen Jan, maar ook zijn kinderen zijn donateur van SV Someren.

Mark Bruijstens (25)

Mark doorliep vanaf 1993 de jeugdafdeling en ging daarna over naar de seniorenafdeling, waar hij ging spelen bij het negende elftal. Vanaf 2011 speelt Mark in het zevende elftal en dat doet hij nog steeds. In het seizoen 2003-2004 was hij samen met Patrick van Heugten ook nog even leider-trainer van E3.

Jos Hollanders (25)

Jos is in 1993 lid geworden als supporter/donateur van SV Someren. Vanaf 1999 is Jos lid van de Vut-club.

Boris de Lau (25)

Toen Boris nog in de A-jeugd voetbalde, was hij trainer van de E. Daarna was hij nog twee seizoen leider-trainer van de A3. Hij speelde na de jeugd zes seizoenen in het achtste elftal, een seizoen in het 13e en inmiddels al weer vijf seizoenen in het 11e.

Albert van den Bosch (25)

Albert werd lid, omdat het team van zijn zoon Carel onvoldoende begeleiding had. Hij werd leider van D3. Daarna was hij ook nog twee jaar leider van C3 (samen met Frans Wijnen). Toen hij stopte als leider en ook nadat zijn zoon stopte met voetballen, bleef Albert de club trouw als donateur.

Robert Breukers (25)

Doorliep de hele jeugdafdeling en werd in 2003 toen hij in de B-afdeling voetbalde clubbladbezorger. In 2007 en 2008 was hij jeugdleider van de A4 en A3. Tussen 2006 en 2016 voetbalde Robert in het zesde elftal. Nadat hij stopte als voetballer werd hij donateur van de vereniging.

Patrick van Heugten (25)

Toen hij nog in de B- en A-jeugd voetbalde, was Patrick al trainer-leider van de E en F. Tussen 2005 en 2007 was hij donateur. Vanaf 2007–2017 voetbalde hij in het 7e en later in het 9e elftal en hij was actief bij de jeugdafdeling als trainer (leider) van de B en A. Sinds dit seizoen is hij speler van het 14e (kampioen) en leider-trainer van Jo19 2.

Stan van Heugten (25)

Kwam na de jeugdafdeling in 2004 terecht in de selectie, waar hij negen seizoen speelde als verdediger en ook het eerste elftal haalde.
In 2013 stopte hij met selectievoetbal en speelde vier seizoenen in het vierde elftal. Dit seizoen speelde hij in het vijfde elftal dat prompt kampioen werd.

Sascha Kox (25)

Doorliep de jeugdafdeling en speelde daarna zes seizoenen in het 9e elftal. Sinds 2011 speelt hij in het 7e elftal.

Pim van Otterdijk (25)

Doorliep de jeugdafdeling en kwam bij zijn overgang naar de seniorenafdeling in 2006 meteen in de selectie. Pim speelde elf seizoenen vooral in het tweede elftal. In het afgelopen seizoen kwam hij uit in het vierde elftal. Van 2006-2015 was Pim heel actief voor de jeugdafdeling. Aanvankelijk als trainer van de lagere A-teams, daarna als jeugdscheidsrechter, een seizoen als leider B1 en drie seizoenen als leider van A1. Vanaf 2015 heeft hij geen functie meer.

Niels Roijakkers (25)

Niels werd vervroegd naar de selectie gehaald. Hij was een uitstekende spits, maar een zware blessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn actieve voetbalcarrière. Daarna volgden het trainerschap en een carrière als scheidsrechter (ook even bij de KNVB).
06-07 trainer C1-C2
07-08 assistent-trainer derde elftal (grensrechter?) en clubscheidsrechter
08-09 assistent-trainer derde elftal en jeugdscheidsrechter
09-10 assistent-trainer tweede elftal en jeugdscheidsrechter
10-12 trainer-leider B1
12-15 trainer-leider A1
15-18 trainer-leider tweede elftal

Paul Welten (25)

Paul was speler van de hoogste jeugdelftallen en de selectie, maar hij stopte als lid. Op zijn 23e meldde hij zich weer aan voor de seniorenafdeling. Hij voetbalde nog tot 2004 en daarna werd hij donateur. In het seizoen 2013-2014 speelde hij op z’n ouwe dag nog een seizoen in het 14e elftal. Ook was hij een aantal jaren leider-trainer bij de F-afdeling en dit seizoen is hij leider van Jo15-1.

Eric Ceelen (25)

Doorliep de jeugdafdeling en speelde aansluitend drie seizoenen in de selectie. Daarna nog negen seizoenen in het zesde. Dit seizoen is hij gestopt als actief voetballer en is hij donateur geworden.

Ria Verberkt (25)

Ria maakte in 1984 deel uit van de jubileumcommissie 40-jarig bestaan SV Someren. Zij was actief binnen de jeugdafdeling en was ook enige tijd groepsleidster van de F-afdeling. Ria was ook een aantal jaren betrokken bij het kienen. Zij is al jaren een supertrouwe supporter van Someren 1 en van haar zoons Bart en Maarten Werts.


Trefwoorden: jubilarissen sv someren ben tinnemans
Geplaatst

woensdag 06 juni 2018 | 07.40 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 juni 2018 | 08.41 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub