SIRIS-tv zendt op zaterdag 9 en 10 juni het weekoverzicht uit, een overzicht van de filmpjes die afgelopen week uitgezonden zijn. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Vlag in top bij De Ruchte:

Ruim een maand geleden is Bouwbedrijf Dobu gestart met de uitbreiding en verbouwing van De Ruchte in Someren. In korte tijd is er veel werk verzet en op woensdag 6 juni werd het hoogste punt bereikt. Wethouder Louis Swinkels mocht de vlag in top hijsen.

20 Jaar combi-contactgroep:

De combi-contactgroep van het Rode Kruis Someren sloot op woensdag 6 juni het seizoen af met de viering van het twintigjarig bestaan. In De Weijers was een optreden van zanger Peer Welten en een lunch.

Opgeven is geen optie-run:

Op zaterdag 2 juni vond in Someren de Opgeven is geen optie-run plaats, een loop voor de strijd tegen borstkanker.De run werd georganiseerd door Patricia Bennenbroek en Brigitte van Meijl, beiden zelf geconfronteerd met borstkanker, en hun sportcoach Dorien van Schaijk. De opbrengst van de run gaat naar de mammacare/afdeling oncologie van het Elkerliek- en St. Annaziekenhuis.

Tiny Houses-project Verberne bouw + meubel:

Jeske Swart uit Tilburg loopt stage bij SIRIS-tv. Zij maakte een film voor haar eindexamenproject voor de opleiding audiovisuele vormgeving aan het SintLucas in Eindhoven. Tiny Verberne en zijn bedrijf Verberne bouw + meubel zetten zich in om tiny houses te maken en het ook mogelijk te maken om er in te kunnen wonen in de regio Asten-Someren.

Klimaattop met Onweerstaanbaar Someren:

Samen met de waterschappen Brabantse Delta, De Dommel, Limburg en Rivierenland, de provincies Limburg en Noord-Brabant en de inliggende gemeenten heeft waterschap Aa en Maas eind vorig jaar het kabinet gevraagd om 50 miljoen euro. Dit bedrag is bedoeld om de gevolgen van klimaatverandering, zoals wateroverlast, droogte en hittestress, versneld aan te pakken. De betrokken partijen trekken er zelf 200 miljoen euro voor uit. Maandag 4 juni vond er in Breda een klimaattop plaats, waar de genoemde partijen spraken over klimaatverandering en vooral hoe ze de gevolgen daarvan kunnen aanpakken. Tijdens deze klimaattop werd ook dit, door SIRIS-tv gemaakt, filmpje over 'onweerstaanbaar' Someren vertoond.

Het programma deel 2:

Eerstebetonstorting particulier wooninitiatief ’t Clockhuys:

Op vrijdag 1 juni vond de start plaats van de bouw van wooninitiatief ’t Clockhuys aan de Burgemeester Wijnenstraat 12 in Asten. Burgemeester Hubert Vos stortte het eerste beton.

Expositie Wilmi Verberne:

Op donderdag 7 juni opende wethouder Louis Swinkels in het gemeentehuis in Someren een expositie van schilderijen van Wilmi Verberne uit Lierop. 

In Bedrijf - Boomkwekerij Huub:

In In Bedrijf, het economisch programma van SIRIS-tv, aandacht voor Boomkwekerij Huub aan de Hollandseweg in Someren-Heide. Huub van den Boomen is een jonge ondernemer met één passie en dat zijn bomen. Huub is een kenner.


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 08 juni 2018 | 20.40 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 13 juni 2018 | 14.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub