Hulp gezocht bij verfilming volkslegende

Veel mensen kennen ‘Van Zummere en nie Baang’ als spreuk of als muzieknummer, maar achter de kreet zit een heuse volkslegende.

Dit verhaal willen De Peelpioniers samen met de inwoners van Someren en omstreken gaan vertellen in een korte film. Voor het maken van de film wordt nog op alle fronten hulp gezocht: acteurs, filmers en mensen, die willen helpen bij het regelen van draaidagen en locaties. De kick-offbijeenkomst voor het project vindt op zaterdag 16 juni plaats in De Ruchte in Someren.

Eerder werd de familiefilm Van Je Familie Moet Je Het Hebben door de makers samen met de lokale gemeenschap tot stand gebracht. Na de film is een groep fanatiekelingen doorgegaan met het ontwikkelen van hun talenten onder de vlag van De Peelpioniers. Dit is een sociale onderneming die als doelstelling heeft om jong, creatief talent in de Peelregio op te leiden en te verbinden met organisaties, zodat de jongeren met hun unieke talenten een bijdrage kunnen leveren aan de lokale gemeenschap.

Van Zummere en Nie Baang neemt de kijker mee terug naar de tijd van de smokkeltochten in de regio, waarin het lokale zout een belangrijk bezit was. Hoewel ‘Van Zummere en nie Baang’ vaak gezien wordt als een strijdkreet, wil de korte film juist een verhaal van verbinding vertellen. ‘In een tijd waarin vaderlandsliefde steeds vaker wordt gezien als iets slechts, willen wij laten zien dat trots op je afkomst en verbinding met anderen juist hand in hand gaan', vertelt producent Geert Bukkems. 'De film is dus ook zeker geschikt voor mensen uit Asten, Helmond of Deurne.’

De film zal worden opgenomen in de zomervakantie. Om mensen te enthousiasmeren voor het project zal zaterdag een kick-off gehouden worden voor alle geïnteresseerden. Hierin wordt informatie gedeeld over de personages en het verhaal. Mensen, die graag een rol willen spelen, krijgen de gelegenheid om auditie te doen op zondag 1 juli. Verder zal in de komende week eveneens het productieteam samengesteld worden.

Voor de financiering zal de komende weken gezocht worden naar enkele echte ‘Zummerse’ bedrijven of individuen om het project te ondersteunen met een bijdrage om de kosten voor de productie te dekken.

Jezelf aanmelden voor deelname aan het project kan via een formulier op de Facebook-pagina of door een e-mail te sturen met je naam, mailadres en telefoonnummer naar vanzummere@peelpioniers.nl.


Trefwoorden: de peelpioniers van zummere en nie baang geert bukkems
Geplaatst

woensdag 13 juni 2018 | 15.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 14 juni 2018 | 09.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub