Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel ‘European Region of Gastronomy’ en deelt deze met Galway in Ierland.

Een titel die past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en een rijke gastronomische traditie. Rondom dit thema zijn basisschool het Talent, het Varendonck College in Asten en Hogeschool De Kempel in Helmond een samenwerkingsproject gestart.

De aftrap daarvoor vond plaats op 29 mei met een Pecha Kuchamiddag op het Varendonck College over de tien thema’s van dit themajaar.

Vervolgens bezochten de leerlingen De Kempel, waar ze een gastcollege over fotografie volgden. Ook verzorgden de studenten van De Kempel een workshop fotografie op het Varendonck College.

Op dit moment worden door leerlingen van Het Talent en het Varendonck College in Asten foto’s gemaakt passend bij dit thema. Deze foto’s zullen worden geëxposeerd tijdens een heuse fotoexpositie in het centrum van Asten, die op vrijdag 22 juni wordt geopend.

De opening vindt plaats op Marktstraat 3 in Asten tussen 10.30 en 12.30 uur.


Trefwoorden: european region of gastronomy basisschool het talent varendonck college hogeschool de kempel
Geplaatst

vrijdag 15 juni 2018 | 11.05 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 22 juni 2018 | 22.34 uur


businessclub