In klas 2 en 3 van het Technasium sluiten de leerlingen het vak Onderzoek en Ontwerpen traditiegetrouw af met een presentatiemarkt.

De leerlingen van klas 2 zijn bezig met een project voor Larco Foods  uit Someren. Larco Foods heeft een groot assortiment aan producten met o.a. soepen. Naast de standaard soepen die momenteel te krijgen zijn in de supermarkt, komen er vanuit klanten verzoeken om unieke wereldsoepen te produceren. Een soep waarbij de smaak je even in een andere cultuur doet wanen. De opdracht vanuit Larco Foods was om een nieuwe, unieke soep te ontwikkelen, waarbij de ingrediënten en smaak duidelijk aan een bepaald land/bepaalde streek gekoppeld zijn.

In klas 3 zijn de leerlingen bezig met een project voor ORO. In Het Rijtven, onderdeel van ORO, wonen mensen met een verstandelijke beperking. Op het terrein tussen woonvoorziening Het Rijtven en de woonwijk Rijtse Vennen is een speellandschap aangelegd waar nog volop ruimte is voor uitbreiding. Aan de derdejaarsleerlingen de vraag om een interactief onderdeel te ontwerpen dat past in het speellandschap en waarbij zintuigen geprikkeld worden. Het onderdeel moet geschikt zijn voor mensen met een (ernstig) verstandelijke beperking en kinderen die in de buurt wonen.

Op dinsdag 19 juni zullen de leerlingen hun eindproduct presenteren aan de opdrachtgevers en aan de ouders.

Deze eindpresentaties vinden plaats in marktvorm in de aula van het Varendonck College in Asten.

De presentatie begint om 14.00 uur.


Trefwoorden: technasium varendonck-college larco foods oro het rijtven
Geplaatst

vrijdag 15 juni 2018 | 11.11 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 19 juni 2018 | 20.13 uur


businessclub