De OMO-profielwerkstukprijs vmbo g/t – mavo 2018 is gewonnen door Roland van Rut van het Varendonck College in Someren.

Roland mocht deze prijs op 14 juni in ontvangst nemen voor het werkstuk "Het ontwerpen van een interface".

De jury complimenteerde hem met zijn werkstuk dat volgens hen dicht in de buurt komt van een eindwerkstuk MBO. Een dag eerder hoorde Roland dat hij bovendien Cum Laude was geslaagd voor zijn vmbo-diploma op het Varendonck College in Someren.

Roland won de prijs voor zijn werkstuk: "Het ontwerpen van een interface". De heer Bernard van OMO (Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs) prees het werkstuk met de nodige superlatieven en noemde het '…een werkstuk waar de jury veel van had geleerd.' Ook noemde hij het '... een werkstuk dat heel dicht in de buurt komt van een eindwerkstuk MBO'.

In het officiële juryrapport werd Roland verder geprezen om de diepgang en de perfecte afwerking van zijn (digitale) werkstuk. Daarnaast noemde het rapport het ongelooflijk knap dat zoiets werd gemaakt door een leerling van die leeftijd. Het rapport sloot af met de mededeling dat Rolands uitverkiezing unaniem was. Roland bezocht de uitreiking van de profielwerkstukprijs samen met zijn familie, zijn mentor Jean van Roy, teamleider Pieter Verberne en Sybe Kootstra (coördinator profielwerkstuk mavo).

De officiële prijsuitreiking in het OMO-gebouw in Tilburg werd afgesloten met een informeel samenzijn, waar een glaasje en een hapje werden geserveerd en werd nagepraat met en over een blije Roland.

Behalve Roland waren er nog twee andere nominaties. Een leerlinge uit Den Bosch met een kinderboek rond het thema 'de dood' en twee leerlingen uit Tilburg met een werkstuk over interieurdesign.

De profielwerkstukprijs vmbo g/t - mavo wordt jaarlijks uitgereikt aan mavo- en vmbo-leerlingen die de gemengde of theoretische leerweg volgen. Het is een vakoverstijgend werkstuk waarin de leerlingen laten zien dat ze vaardigheden kunnen toepassen, kunnen plannen en informatie verwerven en verwerken. Hierin komt hun passie en creativiteit over zelf gekozen onderwerpen tot uiting. De jury beoordeelt de kwaliteit, originaliteit en vormgeving van de werkstukken.


Trefwoorden: varendonck college roland van rut
Geplaatst

donderdag 21 juni 2018 | 13.24 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 21 juni 2018 | 14.24 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub