Op zondagmiddag 6 september ging in natuurtheater De Donck in Someren de familievoorstelling ‘Wie is er bang van Someren?’ van toneelvereniging De Speledonckers in première.

De voorstelling wordt nog vier keer opgevoerd onder regie van Eva Stam. De productieleiding is in handen van Ine van Oorschot en Johanny Slegers. Kaarten zijn online te reserveren via www.speledonckers.nl.

Speciaal voor De Speledonckers schreef Coen van Hilst (HKU student en leerling van Don Duijns, schrijver van Snorro en Lang&gelukkig) samen met regisseur Eva Stam de hilarische fantasievertelling over het ontstaan van Someren: Wie is er bang van Someren? De titel is een knipoog naar de in deze regio bekende uitspraak ‘Van Zùmmere en nie baang’.

Nog nooit was een stuk zo natuurlijk op z’n plaats in het openluchttheater: sprekende bomen, een  scoutinggroep en een projectontwikkelaar; ze komen allemaal in het bos voorbij. Veel verschillende verhaallijnen en rollen wisselen elkaar af. Vol humor, absurdisme, verrassende elementen en veel spektakel. Wie is er bang van Someren? is geschikt voor het hele gezin.

De volgende voorstellingen zijn op zondag 13 september om 14.30 uur, woensdag 16 en vrijdag 18 september om 20.00 uur en zondag 20 september om 14.30 uur.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 (kinderen tot 12 jaar € 5), online voorverkoop € 10.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs betalen op vertoon van hun leerlingenpas € 5.

Openluchttheater De Donck in Someren is te vinden aan de Lieropsedijk in Someren, vlakbij de rotonde Provincialeweg.


Trefwoorden: wie is er bang van someren de speledonckers toneelvereniging de speledonckers de donck eva stam
Geplaatst

maandag 07 september 2015 | 09.33 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 11 september 2015 | 19.29 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub