SIRIS.nl

Endurance Marathon Someren; 190 kilometer te paard door de regio

Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus vertrekken dertig ruiters vanaf Manege Meulendijks in Heeze om in drie dagen tijdens een endurancewedstrijd van 90, 150 of 190 kilometer te rijden door de regio.

Tijdens een endurancewedstrijd wordt het uithoudingsvermogen van het paard getest waarbij de dierenarts een belangrijke rol speelt. Iedere dertig kilometer ondergaat het paard een controle en dient fit te zijn om de weg te mogen vervolgen.

In Nederland worden slechts twee driedaagse endurancewedstrijden georganiseerd; de Veluwe Marathon in het voorjaar en de Marathon in Someren. Het doel van de wedstrijd is om het paard zo snel mogelijk over een bosparcours te laten lopen. Het paard dient gezond en fit de finish te passeren. De ruiters navigeren met een GPS-apparaat om de route over de heide en door bossen te vinden. Paardenverzorgers volgen de ruiters met de auto om op verschillende plaatsen water en verkoeling aan te bieden.

De wedstrijd start bij Manege Meulendijks in Heeze, waarna de ruiters via de Strabrechtse Heide en het Keelven naar camping De Vrolijke Flierefluiter in Someren-Heide rijden. Hier zullen de paarden en ruiters overnachten om de volgende ochtend via het de Weerterheide en Belgiƫ naar Soerendonk te rijden en te overnachten bij camping Tipisch Ans. Op zondag gaat de route via het Dommeldal naar Paardensportcentrum De Kempen in Eersel waar de finish is.

Meer informatie over de wedstrijd, routes en locaties waar de paarden tijdens de tocht langskomen zijn te vinden op http://endurancesomeren.com.