SIRIS.nl

Evy Kuijpers in Boels Ladies Tour

De Lieropse wielrenster Evy Kuijpers (23) neemt van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september deel aan de internationale wielermeerdaagse voor vrouwen, de Boels Ladies Tour.

De complete top van de internationale vrouwenwielrensters komt in deze etappekoers (onderdeel van de World Tour) aan de start.

Nationaal kampioene Evy Kuijpers maakt in de Boels Ladies Tour deel uit van het nationale team Nederland. Ze is bezig met een succesvol wegseizoen met overwinningen in Santpoort, Eindhoven en Monster, terwijl ook de eindoverwinning in het regelmatigheidsklassement in de Brabantse Kempen haar niet meer kan ontgaan.

Tijdens haar vorige deelname aan de Boels Ladies Tour in 2016 was ze in de etappe van en naar Den Bosch met een tweede plaats dichtbij de overwinning.

De etappes worden van 14.30 tot 16.30 uur live uitgezonden via de regionale omroepen L1 en Omroep Gelderland.

De etappe op vrijdag start met de ploegenvoorstelling en het tekenen van de presentielijst op het kerkplein van Stramproy.

Om 13.00 uur klinkt het startschot in het kerkdorp en de finish wordt verwacht rond 16.00 uur op de Wilhelminasingel in Weert.

De route voert de rensters op die dag ook via de Dooleggersbaan, de Booldersdijk en de Hugterweg aan de rand van het grondgebied van de gemeente Someren.

De Somerense wielerspeaker Rien van Horik verzorgt tijdens deze etappewedstrijd het commentaar bij de diverse start- en finishlocaties.

Meer info: www.boelsladiestour.nl.